Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

"FC Groningen informeert naar Mattias Bjärsmyr als vervanger van Virgil van Dijk"

Het Zweedse Aftonbladet heeft vandaag een vraaggesprek gevoerd met Mattias Bjärsmyr, de op 3 januari jl. 27 jaar geworden, 1,86m lange rechter centrale verdediger van IFK Göteborg. De Zweedse competitie is dit weekend begonnen; IFK is begonnen met een 0-3 zege bij Häcken, mede door een doelpunt van Bjärsmyr.

 

De langharige Zweed, drievoudig international, heeft een éénjarig contract getekend bij de club waarvoor hij tussen 2005-2009 ook al heeft gespeeld. Hij kwam over van het Griekse Panathinaikos, waar hij zijn contract had laten ontbinden omdat hij een fors opgelopen achterstand bij het verstrekken van zijn niet misselijke salaris beu was.

 

In het interview geeft hij aan na dit seizoen, dat loopt tot eind 2013, open te staan voor een nieuw buitenlands avontuur. Op de vraag of hij naar een Nederlandse club zou willen verkassen antwoordt hij: "Waarom zou ik naar Groningen gaan?" Hij wil zijn carrière graag vervolgen bij een club waar hij de financiële toekomst van z'n familie en zijn dochter kan veiligstellen.

 

Het feit dat hij FC Groningen noemt kan in onze ogen alleen maar betekenen dat FC Groningen bij zijn zaakwaarnemer, Martin Dahlin, heeft geïnformeerd en dat hij als mogelijke vervanger van Virgil van Dijk wordt gezien.

 

Mattias Bjärmyr, gisteren scorend tegen Häcken

De toen nog transfervrije Mattias Bjärsmyr liep in de zomerstop voorfgaande aan het huidige seizoen stage bij Roda JC. Dit mondde niet uit in een contract bij de Limburgers. Volgens technisch directeur Gerard Wielaert zou Bjärsmyr twee oefenwedstrijden voor Roda JC spelen, maar was hij na de eerste oefenpot dermate vermoeid dat een tweede optreden er niet meer in zat, waarna de stage werd beëindigd. Een hoogst opmerkelijk verhaal, zo schreven wij op maandag 6 augustus 2012 in dit artikel.

 

Twee dagen later kreeg dit verhaal al het verwachte staartje. Wij meldden:


Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Mattias Bjärsmyr, komt in het Zweedse FotbollDirekt aan het woord. Dahlin ontkent het verhaal dat door Roda JC naar buiten is gebracht, en waarover wij al meteen onze twijfels hadden. Hij wil verder niet teveel over de gang van zaken zeggen, maar geeft wel toe dat veel van wat door FotbollDirekt in het vraaggesprek wordt geopperd waar is. Volgens de Zweedse site heeft Roda JC een langdurig contract aan Bjärsmyr aangeboden, terwijl de centrale verdediger zich alleen voor een kortere periode aan de Limburgers wilde verbinden. Verder zou het door Roda JC aan Bjärsmyr aangeboden salaris veel lager zijn dan wat de Zweed voor ogen had.

 

Dahlin zegt dat hij hij nu zijn best doet een andere club voor Bjärsmyr te vinden. Wij hopen dat de naam van FC Groningen snel concreet gaat rondzingen!

 

Uiteindelijk vertrok hij naar IFK Göteborg, maar de jobhopper denkt na één wedstrijd in de nieuwe competitie alweer aan zijn toekomst. Ligt zijn toekomst in Groningen? De Trots van het Noorden heeft in het Beleidsplan laten opnemen dat het sterkhouders rijker wil belonen; ook heeft Bjärsmyr bij IFK ongetwijfeld een clausule laten opnemen dat hij in de zomer kan vertrekken wanneer hij dat wil.

 

Wordt vervolgd? Afgaande op de uitlatingen van Mattias Bjärsmyr niet. Of zal FC Groningen met een riant salarisaanbod over de brug komen? aan de andere kant ... Graag of niet, wat ons betreft.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

06-08-2012 "FC Groningen wil selectie met twee linksbenige spelers uitbreiden"

13-06-2012 Hans Nijland: "Vermoedelijk donderdag of vrijdag presentatie twee nieuwe spelers; FC wil nog ervaren centrale verdediger"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.