Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

"Erwin van de Looi vanaf juli nieuwe hoofdtrainer FC Groningen, Dick Lukkien assistent"

Johan Derksen meldde het vrijdagavond al in het RTL7-programma Voetbal International, en nu bevestigt het Dagblad van het Noorden het nieuws eveneens: FC Groningen wil met het trainersduo Van de Looi/Lukkien het nieuwe seizoen ingaan.

Erwin van de Looi zou direct al de voornaamste kandidaat geweest zijn om Robert Maaskant op te volgen, zo meldt het Dagblad.

 

Inmiddels meldt RTV Noord dat directeur Hans Nijland een akkoord over het hoofdtrainerschap met Van de Looi ontkent. FC Groningen zou wel met Van de Looi en Lukkien in gesprek zijn, alus RTV Noord.

 

We sluiten niet uit dat het DvhN vanochtend wat voorbarig heeft willen 'scoren' vanwege het feit dat de krant met ingang van vandaag een dagelijks apart sportkatern heeft, en dat Erwin van de Looi later deze week alsnog officieel gepresenteerd wordt. Wellicht moeten er nog een aantal details worden geregeld.

Het Dagblad wil de lezer verder doen geloven dat Ernest Faber nooit een serieuze kandidaat voor het hoofdtrainerschap is geweest. Zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma, zou zelf contact met de Trots van het Noorden gezocht hebben nadat bekend werd dat Robert Maaskant aan het einde van het lopende seizoen vertrekt. Wij plaatsen grote vraagtekens bij dit verhaal en nemen aan dat de clubleiding van FC Groningen vooral wil doen voorkomen dat Van de Looi vanaf het begin al de gedroomde nieuwe hoofdtrainer was.

 

Dat dit inderdaad het geval was valt echter te betwijfelen. Niet alleen eindigde Van de Looi met slechts 3% van de stemmen op de laatste plaats in een poll van RTV Noord waarin de lezers van de website hun voorkeur voor de nieuwe hoofdtrainer kenbaar konden maken; ook had de clubleiding Van de Looi gelijk al als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren en niet weken hoeven te wachten.

 

Aannemelijker lijkt dat de gewenste kandidaten om Maaskant op te volgen om welke reden dan ook niet konden worden vastgelegd. Erwin Koeman, de gedroomde kandidaat van een groot deel van het publiek, heeft bijvoorbeeld nog een doorlopend contract bij RKC Waalwijk. Hij tekende in april 2012 een contract dat hem tot medio 2014 aan RKC Waalwijk verbindt, zo berichtte RKC Waalwijk op 23 april 2012 op de clubsite.

 

De vraag is nu hoe de supporters van FC Groningen op de aanstelling van Van de Looi zullen reageren. Van de Looi was immers al de assistent van de mislukte Huistra en van de huidige trainer Maaskant. Beide trainers hebben het publiek in de Euroborg slechts sporadisch van mooi voetbal kunnen laten genieten en Van de Looi heeft zich als hun assistent niet kunnen profileren als de 'betere keuze'. Zal hij van de aanhang van de Trots van het Noorden een eerlijke kans krijgen? De verkoop van seizoenkaarten voor volgend seizoen zal wat dat betreft een eerste indicatie zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.