Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

'FC Groningen meldt zich in Uruguay voor keeper Martin Tejara'

FC Groningen heeft bij Club Nacional de Football uit Uruguay navraag gedaan naar de contractuele status van de 18-jarige keeper van het tweede elftal van Nacional, Martin Tejera. Dit meldt de Zuid-Amerikaanse site Air Futbol. Mocht de FC al geïnteresseerd zijn in deze jongen, dan gaat het niet om een verplichting in de winterstop. Tejera speelt later dit jaar nl. nog een groot internationaal toernooi in Punta del Este. Ook Feyenoord heeft het keepertje op zijn shortlist staan. Mogelijk duidt de vermeende interesse van de FC op een vertrek van Brian van Loo, wiens contract na dit seizoen afloopt.

 

Martin Tejera, op onderstaande foto rechts te zien naast Diego Rodriguez, een ander Uruguayaans talent, spelend voor Montevideo Wanderers, is een 1,88 meter lange, betrouwbare keeper van Nacional uit Montevideo, aldus de Amerikaanse site die verder lyrisch is over deze Tejera:  atletisch, krachtig, veel controle en bovendien coachend sterk. Zowel Feyenoord als FC Groningen is het te doen om de status van de keeper na afloop van een groot voetbaltoernooi dat later dit jaar in Punta del Este, één van de populairste vakantieoorden van Uruguay op bijna 145 km ten oosten van hoofdstad Montevideo, gehouden zal worden. Of het hierbij gaat om de Copa Conrad de Punta del Este of om de Copa Ricard de Punta del Este, cups die beide al eens zijn gewonnen door Tejera's huidige club Nacional, is ons onbekend. Ook Boerenmacht.nl en Tammo 80's FC Groningen Blog hebben overigens al melding gemaakt van het bericht.

 

Je kunt je afvragen wat de FC moet met een jonge keeper ('arquero') uit Uruguay. Hij zal in eerste instantie niet als eerste keeper voor de hoofdmacht van de FC in aanmerking komen, maar misschien als tweede keeper achter Luciano komen te staan. Zowel het contract van Luciano als dat van Brian van Loo loopt na dit seizoen af. De FC bezit een eenzijdige optie om met Luciano verder te gaan, en niets lijkt erop te wijzen dat FC Groningen niet verder wil met onze goedlachse Braziliaan.

 

Als we verder kijken naar de vertegenwoordigende elftallen van de Trots van het Noorden, dan hebben we ook nog Leon ter Wielen en Leonard Nienhuis bij de beloften rondlopen. Ter Wielen is inmiddels 21 en zal de stap naar het eerste vermoedelijk niet kunnen maken, maar Nienhuis is pas 19 en een groot talent. Voordeel van een Nederlandse keeper boven eentje uit Uruguay is ook het financiële plaatje: Europese clubs dienen aan spelers die niet uit de EU afkomstig zijn forse salarissen te doneren.

 

Mogelijk is Martin Tejera echter een uitzonderlijk talent en aan talent hangt nu eenmaal een prijskaartje. Overigens zal voor Tejera vermoedelijk geen al te hoge transfersom op tafel gelegd hoeven te worden, hij maakt zoals gezegd immers geen deel uit van de hoofdmacht van Nacional, maar de salariskosten zullen aanzienlijk zijn.

 

Wordt vervolgd, of niet!

 

(foto: www.airfutbol.com)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.