Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Tom Overtoom"

Tom Overtoom, de 22-jarige creatieve middenvelder van het failliet verklaarde SC Veendam, traint volgende week mee met een andere club, aldus VI.nl. Navraag bij Tjerkstra Media heeft geleerd dat het om FC Groningen gaat. FC Groningen zal, gezien de grootte van de gecombineerde A- en B-selectie die tezamen uit 30 spelers bestaat, uitsluitend spelers van SC Veendam laten meetrainen van wie het denkt dat ze volgend seizoen wellicht van toegevoegde waarde voor de Trots van het Noorden zouden kunnen zijn, zo is ons stellige vermoeden.

Tom Overtoom gaat de boeken in als de speler die op 15 maart jl. tegen FC Oss het laatste profdoelpunt voor de Veenkolonialen heeft gescoord.

 

Hij werd op 20 november 1990 in Amsterdam geboren en speelde in de jeugd van achtereenvolgens S.V. De Meer, S.V. Diemen en ajax. De Amsterdammers namen hem op 18 februari 2009 onder contract. Hij werd doorverhuurd aan HFC Haarlem, maar keerde nog vóór het faillissement van de Haarlemse traditieclub vervroegd terug naar Amsterdam. 

 

Hij speelde in het seizoen 2011-2012 voor Sparta Rotterdam, scoorde twee doelpunten in 15 wedstrijden en werd toen door SC Veendam onder contract genomen.

 

Overtoom speelde dit seizoen 26 officiële wedstrijden voor SC Veendam en scoorde daarin zeven doelpunten; hij leverde bovendien vijf assists af.

 

Hij stond pas een half jaar bij Veendam onder contract toen hij het volgende in Groot Groningen liet optekenen: "Het bevalt me echt heel goed. Dit is een hele warme club en de mensen hier doen alles voor je. Mensen zoals Jan en Dick (Jan Radsma en Dick Lukkien sr.) zorgen voor de juiste sfeer en dat is geweldig." Het is duidelijk dat we met Tom Overtoom te maken hebben met iemand die in de Randstad helemaal niets te zoeken heeft.  Het artikel kopt nl. veelzeggend met "Tom Overtoom heeft het plezier hervonden bij SC Veendam."

 

In de Lee Payne Bokaal van Veendam4-ever.nl zien we Overtoom afgetekend bovenaan staan met 41 punten, ver vóór Theo Timmermans (24 punten) en Lars Hutten en Angelo Cijntje (beide 12 punten).

 

We sluiten niet uit dat FC Groningen de komende tijd meer spelers van SC Veendam op de training gaat uittesten. Uitblinken bij SC Veendam is geen garantie om goed bij FC Groningen te kunnen meedraaien; het meelopen op de training is derhalve een uitgelezen mogelijkheid om de spelers van nabij te kunnen beoordelen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.