Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

56 gasten online

"Virgil van Dijk nog steeds in beeld bij Brighton & Hove Albion"

Brighton & Hove Albion zag in de winterstop twee biedingen op Virgil van Dijk afgeslagen worden, maar de huidige nummer zes van de Engelse Championship blijft de verrichtingen van Virgil van Dijk nauwgezet volgen, aldus het goed geïnformeerde The Argus. Brighton staat inmiddels op een plek die recht geeft op play-offs om promotie naar de Premier League.

 

Virgil van Dijk zou volgens zijn zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, zelfs geïnteresseerd zijn in een overgang naar de Seagulls als de ploeg promotie zou mislopen. Chin: "Het is een goede club met ambities en er ligt een goed plan voor Virgil." Chin voegt er aan toe dat het 'very possible' is dat Virgil van Dijk komende zomer naar een Engelse club vertrekt.

 

Brighton draait dieprode cijfers

Op 25 maart jl. berichtte datzelfde The Argus overigens over het feit dat Brighton dieprode cijfers moest rapporteren; de club zal hard moeten werken om de kosten te reduceren. Wel is de club erin geslaagd het percentage van de omzet dat aan spelerssalarissen wordt uitgekeerd te verlagen van 95% (!) naar 67%. De overgang naar het nieuwe stadion, The Amex, was goed voor een verdrievoudiging van de omzet naar £ 22,2 miljoen (€ 26,0 miljoen). De kosten stegen echter eveneens hard, en wel van £ 14,7 miljoen naar £ 31,6 miljoen (€ 37,1 miljoen). De club denkt de sponsorinkomsten fors te kunnen verhogen.

Aan de Championship doen maar liefst 24 ploegen mee; het reguliere gedeelte van de competitie bestaat derhalve uit 46 speelrondes. Hiervan zijn er 41 verstreken. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de Premier League. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Cardifff City, op zes punten gevolgd door Hull City. De nummers drie t/m zes zullen in de play-offs strijden om één extra plek in de Champions League.

 

Momenteel staan Watford, Crystal Palace, Nottingham Forest en Brighton & Hove Albion op plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. De voorsprong van Brighton op Leicester City en Bolton Wanderers is echter maar twee schamele puntjes. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.