Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

"Vervolggesprek FC Groningen met Kees Kwakman uitgesteld; FC niet geïnteresseerd in Kees Luijckx"

Het was de bedoeling dat Kees Kwakman en FC Groningen deze week een tweede gesprek met elkaar zouden hebben met het oog op een eventuele verlenging van het aflopende contract van de aanvoerder van de Trots van het Noorden, maar Stef de Bont van Voetbal International meldt dat dit vervolggesprek is uitgesteld vanwege het drukke programma. Henk Veldmate laat desgevraagd bovendien weten dat de club niet in Kees Luijckx van NAC Breda is geïnteresseerd, aldus De Bont (1, 2).

 

Later schreef De Bont nog het volgende: "Overigens: Kwakman en FC Groningen zouden afgelopen week al praten. Dat werd uitgesteld. Deze week wordt het krap, echter niet uitgesloten."

 

FC Groningen met slechts drie andere Eredivisieclubs ingedeeld in 'goede' categorie drie

Voetbal International berichtte op 1 mei jl. nog dat Kees Luijckx op dat moment twijfelde over verlenging van zijn contract bij NAC Breda met drie jaar, omdat hij toen nog in de belangstelling stond van FC Groningen en FC Utrecht én zinspeelt op een buitenlands avontuur; bovendien zou hij in Breda salaris moeten inleveren indien hij zijn contract zou hebben verlengd. Inmiddels heeft Luijckx laten weten geen nieuw contract bij NAC te zullen tekenen.

 

De onderhandeling tussen FC Groningen en Waasland-Beveren over een transfer van Jonas Ivens naar België lopen uiterst moeizaam; FC Groningen kan het zich ongetwijfeld niet permitteren nu al een speler als Kees Luijckx vast te leggen als nog niet zeker is waar de toekomst van Kees Kwakman en Jonas Ivens liggen. Bovendien staat Virgil van Dijk nog altijd in Groningen onder contract, de vermeende interesse van PSV en diverse Engelse clubs ten spijt.


FC Groningen met slechts drie andere Eredivisieclubs ingedeeld in 'goede' categorie drie

FC Groningen is in de vandaag door de KNVB gepubliceerde indeling van de clubs met slechts drie andere Eredivisieclubs (ajax, sc Heerenveen en PSV) in de 'goede' categorie geplaatst. De clubleiding van FC Groningen zal er alles aan willen doen om in die categorie te blijven en derhalve geen onverantwoorde investeringen willen doen.

 

Overigens zijn wij van mening dat een verkoop van Virgil van Dijk in de zomerstop absolute noodzaak is om niet naar de 'voldoende' categorie 2 teruggeplaatst te worden. Bovendien is de KNVB bij de indeling uitgegaan van prognosecijfers 2012-2013. FC Groningen heeft voor het lopende boekjaar een tekort van ca. € 500.000 begroot. Hierbij is uitgegaan van een wel erg positieve inschatting met betrekking tot de omzet: de clubleiding verwacht dat die met ca. 10% stijgt. Het is de vraag of de club daarin zal slagen Even los van de mooie verlenging van het contract met Essent: wat doen sponsoren, en wat doen huidige seizoenkaarthouders? Het eerstvolgende meetmoment is 15 juni. De clubs moeten dan de begrotingscijfers van het seizoen 2013-2014 overleggen. Spannende tijden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.