Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

313 gasten online

"PSV bekijkt Virgil van Dijk opnieuw; Virgil van Dijk bevestigt contact met PSV"

PSV zat afgelopen zondag in de persoon van technisch manager Marcel Brands op de tribune van de Euroborg om Virgil van Dijk aan het werk te zien, en vanavond was het Ernest Faber, komend seizoen de assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu, die Van Dijk onder loep heeft genomen. PSV zet echter niet alles op één kaart: Faber is na de wedstrijd doorgereisd naar Heerenveen om ook FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn aan het werk te zien. Virgil van Dijk zelf geeft volgens Joost Bakker, journalist bij het NOS Radio 1 Journaal, toe dat er contact is met PSV. Volgens hem zijn er meerdere clubs in hem geïnteresseerd. (Bronnen: 1, 2).

 

"FC Groningen legt bod van Udinese op Virgil van Dijk naast zich neer;

vraagprijs FC Groningen € 3 à 4 miljoen"

Kennelijk is het toch wat rumoerig rond Virgil van Dijk. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de clubleiding van FC Groningen een bod van het Italiaanse Udinese op de centrale verdediger naast zich neergelegd. Over de hoogte van het bod werd in het bericht niets vermeld; wel wordt gezegd dat de vraagprijs van FC Groningen € 3 à 4 miljoen zou zijn (1). Udinese staat op één speelronde van het einde van de competitie op een vijfde plaats in de Serie A.

 

Udinese heeft, vooralsnog onzichtbaar, een samenwerkingsverband met FC Groningen op het gebied van scouting. Dit heeft alles te maken met de verhuizing van Grads Fühler naar Peru. Afgelopen zomer ging een verhuur van de Zweed Joel Ekstrand door Udinese aan FC Groningen op het allerlaatste moment niet door omdat FC Groningen er  niet in was geslaagd Hyun Jun Suk te verkopen. Dit was voor FC Groningen een randvoorwaarde om Ekstrand te kunnen huren. Ekstrand verkaste vervolgens op huurbasis naar het Engelse Watford, samen met drie ploeggenoten van Udinese. Watford strijdt op 27 mei a.s. in de finale van de play-offs tegen Crystal Palace om promotie van de Championship naar de Premier League.

Virgil van Dijk tegenover NUSport.nl op de vraag of de wedstrijd van gisteravond misschien zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Groningen is geweest, mocht FC Groningen de finale van de play-offs niet halen: "Het is moeilijk te zeggen of dat ook echt zo is. Er is contact met meerdere clubs. En PSV is daar één van. Maar er is nog niets concreet. Het doet wel wat met je als een club als PSV interesse in je heeft. Die club speelt om de prijzen, om het kampioenschap. Dat is waar ik vroeger van droomde."

 

De Telegraaf schreef eerder deze week dat er intern bij PSV twijfels zijn of Van Dijk klaar is voor de stap naar de Nederlandse top, en dat Brands Mike van der Hoorn eerder ook al polste. 

 

Wij denken dat de twijfels na de beide wedstrijden van FC Groningen tegen ajax en FC Twente niet zijn weggenomen. Ook Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, zegt vandaag op Twitter dat PSV erg over Virgil van Dijk twijfelt.

 

Dagblad van het Noorden: "Virgil van Dijk is volgens zijn zaakwaarnemer 2e keus bij PSV"

Volgens Henk-Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, is Van Dijk tweede keus bij PSV, achter Mike van der Hoorn van FC Utrecht. Dit bericht het Dagblad van het Noorden. PSV vindt dat beiden echter nog veel moeten leren, aldus Thijs Slegers van Voetbal International op Twitter (1, 2, 3, 4). Zo zou PSV de inspeelpass van Van der Hoorn niet al te sterk vinden. Het zou ons niet verbazen als PSV uiteindelijk noch Mike van der Hoorn, noch Virgil van Dijk aantrekt, en voor een verdediger gaat aan wie op voorhand minder wordt getwijfeld.

 

 

Virgil van Dijk niet mee met Jong Oranje naar EK in Israël; Marco Bizot wel

Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, heeft Virgil van Dijk niet opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK dat Jong Oranje komende zomer in Israël zal spelen. Marco Bizot is de enige speler van FC Groningen die wél is geselecteerd. RTV Noord schrijft: "Bondscoach Cor Pot geeft de voorkeur aan A-internationals, die vanwege hun leeftijd ook nog mee mogen met de selectie van Jong Oranje. Dat betekent dat Van Dijk na de play-offs met vakantie kan."


Ook Leandro Bacuna en Género Zeefuik niet mee naar EK van Jong Oranje

In vergelijking met de 40-koppige voorlopige selectie van Jong Oranje zijn ook Leandro Bacuna en Género Zeefuik afgevallen voor de definitieve selectie van 23 spelers (bron: KNVB).

 

 

Het rommelt bij Brighton; trainer op non-actief

Of Brighton & Hove Albion komende zomer opnieuw pogingen gaat ondernemen om het nog tot medio 2015 lopende contract van Virgil van Dijk af te kopen valt nog te bezien. De club is er in de play-offs niet in geslaagd promotie van de Championship naar de Premier League te behalen: het was de mindere van Crystal Palace dat nu tegen Watford om de financieel lucratieve promotie zal strijden. Volgens het Dagblad van het Noorden verwacht Henk-Maarten Chin, zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, niet dat Brighton in de zomer opnieuw een bod op Van Dijk zal uitbrengen.

 

Bij Brighton rommelt het inmiddels behoorlijk. Na de uitschakeling in de play-offs tegen Crystal Palace vertelde trainer Gus Poyet aan zijn spelers dat hij niet kon garanderen komend seizoen nog op de bank van Brighton te zitten, waarna de clubleiding hem heeft geschorst en heeft aangegeven een intern onderzoek naar zijn uitlatingen te zullen uitvoeren omdat hem contractbreuk wordt verweten. Het lijkt niet aannemelijk dat Poyet terugkeert in een functie bij Brighton, aldus de Britse Telegraph.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.