Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

224 gasten online

Duitse club biedt op Fredrik Stenman - heeft hij zijn laatste wedstrijd in Groningen gespeeld?

Slecht nieuws op de één-na-laatste dag van de transfer window: volgens het (helaas betrouwbare) Zweedse Fotbollskanalen heeft een Duitse club een bod uitgebracht op Fredrik Stenman. De Duitse club wordt niet met name genoemd maar speelt "in het linker rijtje van de Bundesliga", aldus Stenmans zaakwaarnemer, Patrick Mörk. Volgens Mörk is Stenman blij met de interesse van onze oosterburen. Er is een openingsbod bij de FC ingediend, dat de Trots van het Noorden als zijnde te laag van tafel heeft geveegd, ook al omdat het zegt geen vervanger meer te kunnen aantrekken op zo'n korte termijn, zo doet de Zweedse site uit de doeken.

 

 

UPDATE maandag 1 februari 2010:

ONDERHANDELINGEN ZIJN VASTGELOPEN - STENMAN BLIJFT TOT EINDE SEIZOEN!

Wij hebben nl. contact gezocht met David B. Larsson, de schrijver van het bewuste artikel in Fotbollskanalen. Hij schreef ons zojuist de volgende mail, waaruit blijkt dat de vermoedelijk aan zijn eigen portemonnee denkende zaakwaarnemer Mörk weliswaar denkt dat Stenman de FC aan het einde van dit seizoen mogelijk verlaat, maar Larsson meldt dat Stenman zelf nogmaals - net als einde december - verklaart het in Groningen naar zijn zin te hebben:

 

Hi Martin,

Nice to hear from you. Since you like Fredrik you'll be glad to hear there won't be any deal. According to my sources the german club wouldn't meet FC Groningens demands and the negotiations fell through.

I also spoke to Stenmans agent who didn't want to tell me the name of the club, but confirmed that there had been an interest. Unfortunately, however, the agent seems to think that Stenman will probably find another club this summer.

But when I last spoke to Stenman himself, he said he's comfortable and happy at Groningen. So I guess we'll just have to wait and see...

Thanks for your mail,

David

 

Volgens zaakwaarnemer Mörk zal het bod nu worden verhoogd. Ook Henk Veldmate wordt in het stuk genoemd. Veldmate zegt dat hij wel van de interesse van de Duitse club heeft gehoord, maar zegt dat er nog geen bod zwart op wit is ingediend. Verder wil onze technisch manager niet ingaan op de geruchten.

 

Stenman debuteerde op 18 augustus 2007 voor FC Groningen dat hem in de zomer van 2007 van het Duitse Bayer Leverkusen had overgenomen. Hij speelde inmiddels 90 wedstrijden voor de FC.

 

Onze linksback zelf is niet bereikbaar voor commentaar, maar verklaarde eind december nog er niet over te piekeren om FC Groningen te verlaten, zie ons artikel van 31 december 2009 daarover.

 

Volgens Mörk wilden hij en Stenman eigenlijk wachten tot de zomer om eens rond te gaan kijken, maar door de Duitse interesse lijkt dit proces te zijn versneld. In Zweden wordt natuurlijk gespeculeerd over welke Duitse club het betreft, het zou gaan om Eintracht Frankfurt of TSG 1899 Hoffenheim die allebei in het Duitse linkerrijtje staan (7e resp. 9e). De overige clubs uit het linker rijtje zijn Leverkusen, Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund, HSV, Werder Bremen en Mainz 05.

 

Uiterlijk morgen weten we of er een deal tot stand is gekomen. Een vertrek van Stenman kan niet op een ongelukkiger moment tot stand komen, net nu de FC zijn draai heeft gevonden en onmogelijk tijdig een geschikte vervanger kan aantrekken. De transfer window sluit voor zover wij weten maandagnacht om 0 uur. De periode is met één dag verlengd aangezien 31 januari, vandaag dus, op een zondag valt.

 

Onwillekeurig gaan onze gedachten uit naar de transfer window van het seizoen 2007/2008, toen de maand januari 2008 ons met het vertrek van Lindgren, Nevland en $ilva louter ellende bracht. De FC staat nu natuurlijk erg sterk, het kan in principe vragen wat het wil gezien de ultra korte termijn om tot een deal te komen. Ook lijkt Stenman ons geen type dat zijn kont in de grip zou gooien als Hans Nijland een vorstelijke afkoopsom zou verlangen.

 

Stenmans vertrek zou zoals gezegd zeer ongelegen komen. Stenman is op stoom gekomen, en we zitten verder krap in de verdedigers. Mike Zonneveld kan Stenman in theorie vervangen maar is niet van het kaliber Stenman, en Daley Blind kan overal spelen maar is zwaar nodig op rechts of in het centrum, bij schorsingen van Sankoh of Granqvist, waarvan in het geval Sankoh nu nog sprake is ook.

 

Of heeft Stenman een clausule in zijn contract en zit de nog onbekende Duitse club daar nu onder te bieden? Stenman kwam over van het gerenommeerde Leverkusen en het is dus verre van ondenkbaar dat hij een clausule heeft laten opnemen dat hij voor een gelimiteerd bedrag de deur uit kan lopen.

 

Stenmans contract bij de FC loopt overigens nog tot medio 2011, een geïnteresseerde club dient dus 1,5 jaar af te kopen.

 

(foto: Scanpix)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.