Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

"PSV en FC Twente volgden Virgil van Dijk intensief maar gaan voor andere centrale verdediger"

Dat Virgil van Dijk komend seizoen het shirt van FC Groningen draagt wordt door slechts weinigen aangenomen, maar waar de toekomst van de centrale verdediger ligt is nog volstrekt onduidelijk. Vorige week schreven we in dit artikel al dat er bij PSV interne twijfels waren of Van Dijk de gewenste versterking voor de defensie van PSV zou zijn; Thijs Slegers van Voetbal International meldt dat de club uit Eindhoven Mike van der Hoorn op dit moment hoger aanslaat. De verdediger van FC Utrecht zou echter ca. € 700.000 meer moeten kosten dan Virgil van Dijk.

 

Voetbal International heeft vanavond bovendien bericht dat ook FC Twente Virgil van Dijk intensief heeft gevolgd. De Tukkers zouden echter de voorkeur geven aan het contracteren van Jeffrey Bruma, die de afgelopen beide seizoen door Chelsea aan het Duitse HSV werd verhuurd.

In een vraaggesprek met het Dagblad van het Noorden vertelde Henk-Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, afgelopen zaterdag dat FC Groningen vermoedelijk € 4 miljoen voor Virgil van Dijk vraagt. Chin denkt niet dat dit een reëel bedrag is "voor een verdediger van een club met de status van FC Groningen".

 

Ook het Britse Brighton & Hove Albion, dat in de winterstop twee maal een bod op van Dijk heeft uitgebracht dat evenzovele malen door de clubleiding van FC Groningen van tafel werd geveegd, wordt vermoedelijk niet de volgende club van Virgil van Dijk, nu de club promitie naar de Premier League is misgelopen.

 

Zaterdag kwam Hans Nijland eveneens aan het woord in het Dagblad van het Noorden. Op dat moment was er anderhalve week eerder door het Italiaanse Udinese een bod uitgebracht op Virgil van Dijk. Nijland: "Maar dat was een bod dat wij absoluut niet serieus hebben genomen en direct ook weer aan de kant hebben gelegd."

 

Mocht FC Groningen er niet in slagen Virgil van Dijk voor een relatief forse transfersom te verkopen, dan heeft FC Groningen vermoedelijk een financieel probleem. FC Groningen is ook dit boekjaar weer aangewezen op een lucratieve transfer om een fors verlies te verkleinen.

 

Gerelateerde artikelen: 

16-05-2013 "PSV bekijkt Virgil van Dijk opnieuw; Virgil van Dijk bevestigt contact met PSV"

16-01-2013 Financieel jaarverslag 2011-2012 FC Groningen: verontrustende cijfers

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.