Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

80 gasten online

Melden PSV of FC Twente zich binnenkort alsnog voor Virgil van Dijk?

De kruitdampen van de play-offs in de Eredivisie zijn amper opgetrokken of de transfergeruchten vliegen ons om de oren. Vooralsnog hebben de berichten slechts zijdelings met FC Groningen te maken, maar het kan snel gaan. Op maandag 20 mei jl. schreven wij in dit artikel dat PSV en FC Twente Virgil van Dijk intensief hebben gevolgd, maar dat beide clubs hun defensie graag met andere verdedigers zouden versterken. PSV zou Mike van der Hoorn van FC Utrecht verkiezen boven Virgil van Dijk en FC Twente zou opteren voor Jeffrey Bruma (door Chelsea aan HSV verhuurd). De zaken liggen een week later echter anders.

Mike van der Hoorn staat inmiddels ook op het lijstje van ajax, en daar waar PSV eerst spelers moet verkopen om Van der Hoorn, die ca. € 4 à 5 miljoen zou moeten kosten, te kunnen kopen, daar kent ajax deze financiële randvoorwaarde niet. Volgens De Telegraaf ziet ajax in Van der Hoorn de opvolger van Toby Alderweireld, die graag naar het buitenland wil vertrekken. Van der Hoorn zou in dat geval de concurrentie moeten aangaan met Joël Veltman.

 

Jeffrey Bruma zou voor FC Twente aan de prijzige kant zijn, en Bruma is gisteren in Eindhoven geweest voor een kennismakingsgesprek met technisch manager Marcel Brands en hoofdtrainer Phillip Cocu, zo meldt VI.nl. In Bruma wordt een potentiële opvolger gezien van Wilfred Bouma, die van PSV geen nieuw contract kreeg aangeboden.

 

Als PSV en FC Twente er niet in slagen om Mike van der Hoorn resp. Jeffrey Bruma te contracteren, dan lijkt het verre van denkbeeldig dat wordt overgeschakeld op Plan B. Virgil van Dijk, op dit moment genietend van een niet onaardige vakantie in Dubai en aansluitend de Malediven.

 

AD.nl schrijft overigens: "In Eindhoven komen Van der Hoorn (FC Utrecht) en Virgil van Dijk (FC Groningen) pas in beeld als de komst van Bruma geen haalbare kaart blijkt te zijn."

 

Het lijkt tevens een kwestie van tijd dat de sluimerende interesse van Engelse clubs in Van Dijk concretere vormen gaat aannemen. In Engeland zitten de play-offs om promotie/degradatie er inmiddels op, en de rekenmeesters weten nu waar ze aan toe zijn. Uit onderstaand overzicht blijkt dat bv. promotie naar de Premier League een beste slok op een borrel scheelt voor clubs uit de Championship. Gistermiddag won Crystal Palace op een volgepakt Wembley (90.000 toeschouwers!) de play-off finale van Watford FC en kan zich op slag stinkend rijk rekenen:

 

 

Bij Watford speelde gisteren overigens de 24-jarige Joel Ekstrand mee, de door Udinese aan The Hornets verhuurde Zweedse verdediger. Ekstrand vertrok afgelopen zomer bijna naar FC Groningen. Omdat FC Groningen er toen nog niet in slaagde Hyun Jun Suk te verkopen ging de deal niet door. De toekomst van Ekstrand na dit seizoen is nog ongewis. Hij heeft bij Udinese nog een contract tot medio 2015. Hij kwam medio 2011 over van het Zweedse Helsingborg waar de éénvoudig Zweeds international zich tot een 'key player' had ontwikkeld. Ziet FC Groningen in hem een potentiële vervanger van Virgil van Dijk mocht laatstgenoemde worden verkocht? Wij sluiten dit zeker niet uit en zouden dit zeker toejuichen!

 

Joel Ekstrand

 

Wij zullen de komende transfer window met haviksogen blijven volgen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.