Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in middenvelder Ari Skúlason van GIF Sundsvall"

Stand van zaken donderdag 30 mei 2013:

De uitpuilende selectie van FC Groningen ten spijt - volgens het Zweedse FotbollsPuls wordt Ari Skúlason in verband gebracht met de Trots van het Noorden. Het bericht is o.a. overgenomen door Fotbolltransfers. De op 14 mei jl. 26 jaar geworden IJslandse verdedigende middenvelder is aanvoerder van het Zweedse GIF Sundsvall, dat na negen speelrondes op een derde plaats in de Superettan, het op één na hoogste Zweedse niveau, is terug te vinden. Skúlason, die tussen 2003 en 2005 in de jeugdopleiding van sc Heerenveen speelde, vervoegt zich vandaag bij het nationale elftal van IJsland dat op 7 juni a.s. een WK-kwalificatieduel tegen Slovenië speelt.

 

"FC Groningen bekeek Ari Skúlason op 18 mei jl.; Skúlason kon in 2005 ook al naar FC Groningen"

Volgens FotbollDirekt waren er op 18 mei jl. vertegenwoordigers van FC Groningen aanwezig bij de wedstrijd Örgryte - GIF Sundsvall. Skúlason speelde de gehele wedstrijd die in 0-0 eindigde. (Opvallend is dat de site spreekt over de Norrporten Arena, de thuishaven van GIF. De wedstrijd werd nl. in Nya Gamla Ullevi in Göteborg gespeeld.) Volgens Skúlason was hij in 2005 ook al dichtbij een overgang naar FC Groningen toen hij uit zijn jeugdcontract met sc Heerenveen liep. Volgens Ari was de aanbieding (kennelijk van FC Groningen) echter niet goed genoeg. Afgelopen winter gaf Skúlason al aan dat hij graag op een hoger niveau dan de Superettan zou willen spelen.

 

GIF Sundsvall: "Er is belangstelling voor Ari Skúlason, maar nog niet concreet"

Urban Hagblom, 'Rekryteringsansvarig' (Hoofd Recruitment) van GIF Sundsvall, wil op dinsdag 4 juni 2013 in een vraaggesprek met de Sundsvalls Tidning niet ingaan op de geruchten dat Djurgården, IFK Norrköping, het Deense Randers en FC Groningen belangstelling voor Ari Skúlason zouden hebben. Hij zegt (zonder namen van clubs te noemen) dat er interesse in de IJslander is, maar de belangstelling is tot nu toe niet concreet, aldus Hagblom. Skúlason verblijft op dit moment bij het IJslandse nationale elftal.

Stand van zaken donderdag 30 mei 2013:

 

Ari Skúlason zelf zegt dat hij in juni met andere clubs gaat praten en zegt dan wel te zien wat er gebeurt.

 

Ari Freyr Skúlason werd op 14 mei 1987 in de IJslandse hoofdstad Reykjavík geboren en startte in de jeugdopleiding van het IJslandse Valur. Hij vertrok als 16-jarige naar Heerenveen waar hij een jeugdcontract tekende, maar keerde twee jaar later terug bij Valur nadat de onderhandelingen over een nieuwe Friese verbintenis spaak waren gelopen.

 

Een half seizoen later tekende hij bij het Zweedse BK Häcken, dat op dat moment in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie, speelde. Häcken degradeerde maar mocht een seizoen later wel Europees spelen omdat de club een Fair Play-ticket in de wacht sleepte. Skúlason scoorde op 30 augustus 2007 in de wedstrijd tegen het Schotse Dunfermline het winnende doelpunt, waardoor de Zweden doorgingen naar de derde voorronde van de Europa League.

 

 

Skúlason tekende in 2008 voor GIF Sundsvall en is inmiddels de aanvoerder van de club. Onder Lars Lagerbäck, de IJslandse bondscoach, wordt hij regelmatig opgeroepen voor het nationale elftal van zijn geboorteland. Hij is een verdedigende middenvelder die echter ook als vleugelaanvaller kan spelen en in het IJslandse elftal zelfs als back is uitgeprobeerd. Zijn contract loopt tot 31 december 2013. Het Deense Randers bracht in de vorige transfer window een bod uit op Skúlason, dat door GIF echter van tafel werd geveegd. Ook IFK Norrköping en Djurgårdens IF uit Zweden gaven toen blijk van hun interesse in de middenvelder. Hij startte deze competitie in alle negen wedstrijden in de basis en scoorde dit seizoen tot nu toe twee maal.

 

Op de Zweedse clubsite van GIF Sundsvall staat een filmpje van een uit een vrije trap scorende Skúlason:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.