Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

60 gasten online

FC Groningen voor Zweedse verdediger Jonathan Azulay op tribune van Örgryte?

Een vertegenwoordiging van FC Groningen zat op 18 mei jl. op de tribune van het Nya Gamla Ullevi-stadion in Göteborg, de thuishaven van Örgryte IS (in de volksmond Öis geheten). Volgens de Zweedse pers was de IJslandse verdedigende middenvelder Ari Skúlason van het bezoekende GIF Sundsvall de achterliggende reden van het bezoek van de delegatie van FC Groningen, maar dit moet worden betwijfeld. De Trots van het Noorden heeft geen vacature voor een controleur.

 

Naar ons idee heeft FC Groningen Jonathan Azulay wellicht aan een nader onderzoek onderworpen. Wij denken dat geen enkele andere speler van Örgryte of GIF Sundsvall voor een overgang naar FC Groningen in aanmerking zou komen.

Azulay is een op 5 mei jl. 20 jaar geworden, 1,82m lange verdediger van Örgryte die in de tien wedstrijden die tot nu toe zijn gespeeld in de Superettan, het één na hoogste Zweedse niveau, zes maal als linksback heeft gespeeld en vier maal als linker centrale verdediger; hij moet primair als linksback worden beschouwd. Azulay staat overigens nog tot eind 2014 bij IFK Göteborg onder contract, maar is dit seizoen, dat tot november duurt, uitgeleend aan Örgyte IS om ervaring op te doen. Hij is international geweest van Zweden U17 en U19 en maakt nu deel uit van Zweden U21. 

 

Jonathan Azulay heeft in de jeugdopleiding van BK Smitten, Askims IK en IFK Göteborg gespeeld en tekende medio 2012 een profcontract bij IFK dat loopt tot eind 2014. Vorig seizoen zat hij vaak bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van IFK, maar speelde slechts één wedstrijd in de Allsvenskan, de Zweedse Eredivisie. Dit seizoen is hij basisspeler van Örgryte, wat echter niet heeft kunnen verhinderen dat zijn ploeg in de Superettan naar een 14e plaats is afgezakt.

 

 

Hij maakt ook deze maand weer deel uit van de selectie van Zweden U21 dat op 6 juni a.s. tegen Zwitserland U21 speelt en op 11 juni a.s. tegen Cuba U21. Zweden U21 doet in tegenstelling tot Jong Oranje niet mee aan het EK dat in juni in Israël wordt gehouden. Jong Zweden was weliswaar één van de tien groepswinnaars, maar vloog er in een tweeluik met Jong Italië uit.

 

De vraag is wat FC Groningen met hem wil, gesteld dat het daadwerkelijk in hem is geïnteresseerd. Hij wordt nog tot eind november aan Örgryte verhuurd en zou dus pas na afloop van de verhuurperiode (lees: in de winterstop) gecontracteerd kunnen worden. Veel zal afhangen van de toekomst van Virgil van Dijk. Vertrekt Van Dijk niet, dan denken we dat FC Groningen het vertrek van aanvoerder Kees Kwakman intern oplost en met Johan Kappelhof en Virgil van Dijk als centraal verdedigersduo zal starten. Nick Bakker zou dan na zijn revalidatie met Johan Kappelhof de concurrentiestrijd kunnen aangaan. We gaan er hierbij vanuit dat er alsnog een Belgische club bereid wordt gevonden om Jonas Ivens van FC Groningen over te nemen. Timo Letschert moet als tweede rechter centrale verdediger worden gezien, achter Virgil van Dijk dan wel diens nog aan te trekken vervanger.

 

Wordt Virgil van Dijk echter verkocht, dan zal FC Groningen één en mogelijk zelfs twee nieuwe centrale verdedigers aantrekken, waarvan één 'goedkope'. Azulay zou dan als vervanger van Kees Kwakman gezien kunnen worden, met dien verstande dat er pas in de tweede seizoenshelft van de komende jaargang een beroep op de Zweedse jeugdinternational gedaan zou kunnen worden. Mocht FC Groningen erin slagen Emil Johansson van de hand te doen, dan kan Azulay tevens als backup voor Lorenzo Burnet fungeren.

 

Veel zal van de komende maanden afhangen. Het is de primaire taak van FC Groningen om de uitpuilende selectie drastisch in te krimpen. Mocht een speler als Jonas Ivens komend seizoen terugkeren in Groningen, dan lijkt het uitgesloten dat er naast een vervanger voor Virgil van Dijk ook een vervanger voor Kees Kwakman wordt aangetrokken.

 

Jonathan Azulay scoorde begin 2010 een prachtig doelpunt in de wedstrijd Stabæk U19 - IFK Göteborg U19:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.