Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

Mathias Florén: "Ari Skúlason is een hardwerkende speler die heel goed bij FC Groningen zou passen"

Op donderdag 30 mei jl. schreven we in dit artikel dat Ari Skúlason, de 26-jarige IJslandse middenvelder en aanvoerder van het Zweedse GIF Sundsvall die morgen met IJsland een WK-kwalificatieduel speelt tegen het Slovenië van Andraz Kirm, volgens Zweedse media in verband werd gebracht met FC Groningen. Een delegatie van FC Groningen heeft hem op 18 mei 2013 tijdens de wedstrijd Örgryte - GIF Sundsvall aan het werk gezien, en inmiddels weten we dat het technisch manager Henk Veldmate zelf is geweest die bij dat duel aanwezig was.

 

Mathias Florén, oud-speler van zowel FC Groningen (2001-2006) als GIF Sundsvall (1995-1996), kwam vorige week in het Zweedse FotbollsPuls aan het woord. Volgens de bijna 37-jarige verdediger van IFK Norrköping is Skúlason een hardwerkende speler die zeer goed bij FC Groningen zou passen. Hij staat bekend om zijn zeer goede techniek, schot, linkervoet en inzetbaarheid op meerdere posities.

Volgens Florén is het een speler die, net als andere Scandinavische spelers, 'nooit zeurt'. Florén zegt te weten dat FC Groningen nog spelers zal aantrekken omdat het van zes tot acht spelers, waaronder Tim Sparv en Emil Johansson, afscheid zal nemen. (Een opvallende uitspraak. Emil Johansson staat nog altijd in Groningen onder contract, net als diverse anderen die de FC weliswaar mogen verlaten maar voor wie de clubs tot nu toe niet in de rij staan. Weet Mathias Florén al iets meer over de toekomst van zijn landgenoot Johansson?)

 

Het blijft gissen (waartoe de huidige komkommertijd zich bij uitstek leent) of FC Groningen in Ari Skúlason de speler ziet die de vacature van een creatieve middenvelder kan invullen. De Trots van het Noorden heeft Tjaronn Chery bovenaan het verlanglijstje staan, maar het is de grote vraag of Chery een overgang naar FC Groningen als de door hem gewenste stap vooruit ziet. Afgaande op het onderstaande interview, dat Omroep West begin april met Chery heeft afgenomen, moet worden betwijfeld of hij komend seizoen het shirt van FC Groningen zal dragen.

 

 

Is Ari Skúlason dan toch één van de plannen B van FC Groningen? Volgens Magnus Agnar Magnusson, de zaakwaarnemer van Skúlason, is er vanuit Denemarken, Zweden, Nederland, Engeland en Portugal interesse in zijn klant, en is de kans groter dat hij GIF Sundsvall verlaat dan dat hij zijn tot 31 december a.s. lopende contract bij de club uit de Superettan uitdient, zo laat hij vandaag in het Deense bold.dk optekenen. Nietszeggende zaakwaarnemersprietpraat, maar het geeft wel aan dat we het boek Ari Skúlason nog niet helemaal kunnen sluiten.

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

04-06-2013 "FC Groningen speelt komend seizoen aanvallender variant van 4-3-3 met twee spitsen, waaronder Michael de Leeuw"

02-06-2013 FC Groningen voor Zweedse verdediger Jonathan Azulay op tribune van Örgryte?

30-05-2013 "FC Groningen geïnteresseerd in middenvelder Ari Skúlason van GIF Sundsvall"

24-05-2013 "FC Groningen meldt zich bij ADO Den Haag voor Tjaronn Chery"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.