Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

67 gasten online

"FC Groningen biedt op Servische aanvaller Uros Djurdjevic"

Stand van zaken maandag 10 juni 2013:

Volgens het Servische Sportski Žurnal, bepaald geen roddelblad, heeft FC Groningen een concreet bod uitgebracht op Uros Djurdjevic, een 19-jarige aanvaller van FK Rad uit Belgrado. Ook Udinese, met wie FC Groningen een voor de buitenwereld schimmig samenwerkingsverband heeft gesloten, zou een concreet bod op Djurdjevic hebben uitgebracht; Parma zou naar de prijs van Djurdjevic hebben geïnformeerd.

 

UPDATE dinsdag 18 juni 2013: "Ook Anderlecht mengt zich in strijd om Uros Djurdjevic"

Volgens het Servische Zurnal heeft Anderlecht zich gevoegd bij het duo Udinese en FC groningen dat concreet voor de jonge Servische spits Uros Djurdjevic in de markt zou zijn. Djurdjevic zelf zegt dat zijn huidige club, FK Rad, hem over de interesse van de Belgen heeft geïnformeerd en dat hij zijn carrière graag bij zo'n grote club zou willen voortzetten. Hij zegt te verwachten dat de onderhandelingen snel zullen beginnen.

Stand van zaken maandag 10 juni 2013:

 

De aanvaller speelt morgen met Servië U19 een interland speelt tegen Ierland U19. Het betreft een EK-kwalificatieduel dat in Ierland wordt gespeeld.

 

Zijn contract met FK Rad, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde in de hoogste Servische divisie, loopt nog tot medio 2014; Transfermarkt taxeert zijn marktwaarde op grofweg € 750.000. Hij speelde afgelopen seizoen 23 van de 30 competitieduels (waarvan 14 maal in de basis) en scoorde daarin negen doelpunten en zes gele kaarten. Hij werd op 2 maart 1994 in Belgrado geboren. Hij speelde in de jeugd van Rode Ster Belgrado, OFK Belgrado en FK Rad, waarvoor hij in 2011 een profcontract tekende. Hij werd onlangs ook al met Partizan in verband gebracht.

 

Volgens Sportski Žurnal zou FC Groningen de jonge aanvaller een vergelijkbare winstgevendheid als Dusan Tadic en Filip Kostic toedichten; Djurdjevic zou tevens de problemen in de aanvalslinie van de Trots van het Noorden kunnen oplossen.

 

Udinese heeft volgens de sportsite afgelopen zaterdag na de interland Servië U19 - Zwitserland U19 (uitslag 0-1) een bod uitgebracht op Djurdjevic; het Italiaanse Parma zou zondag naar de prijs van de aanvaller hebben geïnformeerd. 

 

In een Italiaans Scouting Book wordt Uros Djurdjevic opgevoerd in de categorie Giovani Talenti. Hij wordt omschreven als een speler die niet alleen een goede afmaker is maar tevens iemand die oog heeft voor zijn ploeggenoten. Hij heeft een 'excellente basissnelheid' die het hem mogelijk maakt tegenstanders met gemak te passeren. Hij heeft volgens de Italiaanse site een precies schot en kan ook goed van afstand schieten.

 

Mocht het gerucht kloppen, dat heeft de interesse van FC Groningen wellicht te maken met het niet aan Alex Christovao aanbieden van een profcontract.

 

De vraag is wat we van het samenwerkingsverband met Udinese kunnen verwachten. Udinese is net als het Engelse Watford en het Spaanse Granada in bezit van de familie Pozzo. Afgelopen seizoen verhuurde Udinese maar liefst 10 spelers aan Watford. Watford promoveerde afgelopen seizoen bijna naar de Premier League, met dank aan 14 huurlingen, waarvan het overgrote gedeelte dus van Udinese afkomstig was. Eén van hen was Joel Ekstrand, de Zweedse centrale verdediger op wie ook FC Groningen een oogje had.

 

Op grond van nieuwe Britse wetgeving zouden Britse clubs vanaf komend seizoen echter nog maar vijf spelers mogen huren, waarvan maximaal vier van één club, aldus The Sun. Deze beperking gold al voor binnenlandse huurconstructies; het is de bedoeling huurovereenkomsten tussen Britse en niet-Britse clubs hiermee gelijk te stellen. Of dit betekent dat Udinese ook spelers gaat stallen bij bv. FC Groningen moet worden afgewacht.

 

Uroš Đurđević

 

Enkele beelden van Uros Djurdjevic, waaruit blijkt dat hij fysiek zijn mannetje staat en duels en slidings niet schuwt:

 


Igor Mladenović
, schrijver en kenner van het Servische voetbal, heeft aan onze columnist Michiel Jongsma laten weten dat Uros Djurdjevic na Aleksandar Mitrović, 18-jarige aanvaller van Partizan, het beste aanvallende Servische talent is met een 'Rooney-like linkup play'. Volgens Mladenović moet hij alleen het aspect afronden nog ontwikkelen (bron).

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.