Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

"Leandro Bacuna naar Engeland; Steve de Ridder van Southampton opvolger?"

UPDATE: "FC Groningen en Aston Villa akkoord over transfersom Bacuna"

Het klinkt afgezaagd, maar zowel uit betrouwbare bronnen als uit de spreekwoordelijke wandelgangen maken we op dat Leando Bacuna zijn carrière in Engeland zal vervolgen. Op 1 mei jl. schreven we al in dit artikel dat er Engelse interesse was in Bacuna, en deze zou de laatste dagen concrete vormen hebben aangenomen. Om welke Engelse club het gaat weten we nog niet. Eerder was al duidelijk geworden dat scouts van het Engelse Reading, dat afgelopen seizoen uit de Premier League is gedegradeerd, Leandro Bacuna nauwlettend in de gaten hielden.

UPDATE: "FC Groningen en Aston Villa akkoord over transfersom Leandro Bacuna"

Volgens dit op het Engelse Aston Villa gerichte Twitteraccount, waarvan we de betrouwbaarheid niet heel goed kunnen inschatten, zouden FC Groningen en Aston Villa overeenstemming over de transfersom, benodigd om het tot medio 2015 lopende contract van Bacuna af te kopen, hebben bereikt. Of er ook met Leandro Bacuna zelf al een akkoord is bereikt is nog onduidelijk. Volgens deze bron zouden FC Groningen en Aston Villa inderdaad overeenstemming over een transfersom hebben bereikt en vliegt Leandro Bacuna binnenkort naar Birmingham voor een medische keuring.

 

Iets speculatiever is de discussie over de beoogde opvolger van Bacuna. Het zou gaan om Steve de Ridder van Southampton, dat afgelopen seizoen als 14e eindigde in de Premier League. De Ridder is een in het Belgische Gent geboren aanvallende middenvelder die 'op tien' en op de flanken uit de voeten kwam. Hij kwam medio 2011 over van De Graafschap en tekende een driejarig contract bij The Saints. Een succes werd zijn verblijf bij Southampton, dat in de komende transfer window van een groot aantal spelers afscheid wil nemen, niet.

 

De eerste selectie van Southampton bestaat uit maar liefst 36 spelers, waarvan slechts de helft vijf maal of vaker in de basis heeft gestaan. Trainer Mauricio Pochettino wil de selectie komend seizoen terugbrengen naar een wat overzichtelijker aantal van 25. Om nog een vergoeding te kunnen ontvangen wordt met name gekeken naar spelers met een contract dat nog een seizoen doorloopt (bronnen: 1, 2, 3).

 

RTV Noord op donderdag 13 juni 2013: "Hans Nijland ontkent noch bevestigt dat er gesproken wordt over een transfer van Leandro Bacuna; hij hoopt rond het weekend meer duidelijkheid te kunnen geven" (1, 2)

 

O.a. op Twitter wordt gemeld dat Steve de Ridder, die nog een tot medio 2014 lopend contract heeft en op 25 februari jl. 26 jaar werd, naar FC Groningen zou vertrekken. Het is overigens de vraag of hij als opvolger van Bacuna of meer als de gewenste creatieve aanvulling op het middenveld gezien moet worden, waardoor de door ons al eerder genoemde Ari Skúlason mogelijk in de opvolging van Bacuna zou kunnen voorzien. Volgens het Zweedse Expressen is overigens ook het Zweedse Halmstads BK, de vroegere club van Tim Sparv, in de IJslander geïnteresseerd.

 

De Belgische sportjournalist Sven Claes ontkent het gerucht over de interesse van FC Groningen in Steve de Ridder op donderdag 13 juni 2013 op Twitter veelzeggend met de woorden "Verwijs het gerucht van Steve De Ridder (Southampton) naar FC Groningen ook naar de vuilbak. Nu geen interesse, vroeger wel."

 

Southampton omschrijft Steve de Ridder op de clubsite als volgt: "A right-footed attacking player who can play naturally on either wing, De Ridder - which translates to 'the knight' - became a firm fans favourite during his time with De Graafschap, and is known for his lightening quick speed, tremendous crossing ability and tendency to score remarkable goals."

 

Hij speelde in de jeugd van VSV Gent, Sporting Lokeren en AA Gent waar hij in 2005 een profcontract tekende. Tussentijds werd hij verhuurd aan Eendracht Aalst en VW Hamme, en vertrok in 2008 naar De Graafschap. Southampton nam hem medio 2011 over. De Ridder werd in 2012 voor welgeteld één maand verhuurd aan Bolton Wanderers in de Championship, en is één van de vele spelers die de club komende zomer mag verlaten.

 

De Ridder speelde in zijn eerste seizoen, toen Southampton nog in de Championship speelde, 32 wedstrijden voor zijn nieuwe club, waarin hij drie maal scoorde, maar na de promotie van Southampton kwam de klad er wat in. Afgelopen seizoen speelde hij slechts vier wedstrijden voor Southampton en drie voor Bolton Wanderers. In supporterskringen van Southampton wordt echter bepaald niet verheugd gereageerd op het gerucht dat De Ridder de club mogelijk verlaat. De Ridder is een populaire speler die naar de visie van diverse supporters nooit een echte kans heeft gekregen in het afgelopen seizoen.

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.