Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

"Leandro Bacuna tekent voor drie jaar bij Aston Villa; FC Groningen bedingt tevens oefenduel"

De ontwikkelingen met betrekking tot de gisteren al aangekondigde transfer van Leandro Bacuna naar Aston Villa lijken snel te gaan. Volgens VI.nl zal Leandro een driejarig contract bij The Villans tekenen; waarschijnlijk wordt hij vandaag nog door Aston Villa gepresenteerd. Over het transferbedrag, benodigd om het nog tot medio 2015 bij FC Groningen lopende contract af te kopen, is vooralsnog niets bekend.

 

Wel meldt VI.nl dat een waarschijnlijk volgend jaar te spelen oefenduel tussen FC Groningen en Aston Villa part of the deal is.

 

FC Groningen meldt zelf nog niets over de transfer, maar RTV Noord schrijft dat FC Groningen e.e.a. wel bevestigt. Toegevoegd wordt dat FC Groningen en Aston Villa afgelopen zaterdag al tot overeenstemming waren gekomen (1, 2). Volgens The Mirror is Leandro Bacuna vandaag medisch gekeurd waarna de transfer zijn definitieve beslag heeft gekregen.

 

UPDATE: FC Groningen bevestigt: "FC Groningen heeft akkoord met Aston Villa over Bacuna"

FC Groningen schrijft inmiddels op de clubsite het volgende: "FC Groningen heeft met Aston Villa een akkoord bereikt over de transfer van Leandro Bacuna naar Villa Park. De overgang van de door de Trots van het Noorden zelf opgeleide allrounder kan definitief worden afgerond als Bacuna de medische keuring in Birmingham doorstaat en hij persoonlijk overeenstemming bereikt met Aston Villa. FC Groningen verwacht dat de transfer tot stand komt. De 21-jarige Bacuna had in Euroborg nog een doorlopende verbintenis tot medio 2015. In dit stadium kan FC Groningen nog geen nadere mededelingen doen over de op handen zijnde transfer."

 

Transfer Leandro Bacuna naar Aston Villa definitief rond

Leandro's zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin meldt uiteindelijk op Twitter het volgende: "Alle contracten rond, medisch gekeurd, Leandro Bacuna 3 jaar naar Aston Villa...tijd voor een etentje in Birmingham nu...:-)"

 

Aston Villa bevestigt transfer op clubsite

 

 

"Aston Villa betaalt € 1 miljoen transfersom voor Leandro Bacuna; doorverkooppercentage voor FC Groningen 20%"

Hans Nijland was vanavond gastspreker bij de ACV Businessclub in Assen. Afgaande op berichten op het FCG Forum zou de algemeen directeur van FC Groningen daar gezegd hebben dat Leandro Bacuna voor een bedrag van € 1 miljoen aan Aston Villa is verkocht em dat FC Groningen een doorverkooppercentage van 20% heeft bedongen. Wij hopen dat deze berichten snel officieel bevestigd worden. Liever nog hopen we dat het bericht ontkracht wordt, en dat FC Groningen een hoger bedrag tegemoet kan zien, dat meer recht doet aan (1) de 126 wedstrijden die Leandro Bacuna in de Eredivisie heeft gespeeld en (2) de resterende duur van zijn contract, zijnde twee seizoenen. 


Het wordt tijd dat FC Groningen het transferbedrag naar buiten brengt. Volgens het Britse Daily Star zou FC Groningen £ 2 miljoen, omgerekend € 2,35 miljoen, van Aston Villa tegemoet kunnen zien. Dit bedrag begint erop te lijken!

 

Definitief: Aston Villa betaalt ca. € 1 miljoen voor Leandro Bacuna

FC Groningen heeft eindelijk duidelijkheid verschaft. De club schrijft op de clubsite: "Voor een transfervergoeding van zo’n één miljoen euro maakt de 21-jarige bij FC Groningen opgeleide youngster de overstap naar de Premier League. Voor FC Groningen kan dit bedrag nog oplopen middels te realiseren bonussen en een bedongen doorverkooppercentage bij een eventuele toekomstige transfer van Bacuna."

 

Slotmelding: "FC Groningen ontvangt € 870.000; Aston Villa betaalt in termijnen"

VastgoedHolland, een goed-geïnformeerde vastgoedhandel, heeft ons via Twitter laten weten dat FC Groningen (slechts) € 870.000 van Aston Villa ontvangt. De Engelse club zou het bedrag in termijnen mogen betalen, zodat FC Froningen het volledige bedrag pas over twee jaar volledig heeft ontvangen.

 

Wat ons betreft valt het door FC Groningen bedongen transferbedrag behoorlijk tegen.

 

Hans Nijland: "Wij ontvangen € 1.030.000 voor Leandro Bacuna; bonus van € 100.000 mogelijk"

Hans Nijland komt op maandag 17 juni 2013 in het Dagblad van het Noorden aan het woord. Hij zegt over de transfer van Leandro Bacuna naar Aston Villa onder meer het volgende: "Je hoort mij  niet roepen dat we een fantastische transfer hebben afgesloten met de overgang van Bacuna naar Aston Villa. We ontvangen om precies te zijn een basisvergoeding van € 1.030.000. Daarvoor hebben wij 80% van de rechten overgedaan aan Aston Villa. Zelf houden we recht op een percentage van 20% bij doorverkoop, dat dan weer ten goede komt aan FC Groningen. Normaal is dat 10%. Ik zeg niet dat we een werelddeal hebben, maar ik vind dat we een nette, fatsoenlijke prijs hebben bedongen."

 

Nijland geeft verder aan dat er een bonus van € 100.000 is bedongen die tot uitkering komt als (1) Aston Villa zich komend seizoen handhaaft in de Premier League en (2) Leandro Bacuna 50% van de wedstrijden in de basis staat.

 

Bij de transfer van Andreas Granqvist naar Genoa is inderdaad een percentage bij doorverkoop van 10% bedongen. Bij Tim Matavz (PSV) en Dusan Tadic (15%) gaat het echter om 15%. Hans Nijland kan het mooi verkopen.

 

VastgoedHolland, op Twitter inmiddels omgedoopt tot  Real-estateNed, is blijkbaar toch niet zo goed geïnformeerd geweest. Het komt terug op het eerder genoemnde bedrag van € 870.000. Onze excuses voor de verwarring.

Aston Villa eindigde vorig seizoen als 15e in de Premier League; eergisteren werd bekend dat Dafabet, een Aziatisch gokbedrijf, de komende twee seizoenen de nieuwe hoofdsponsor van Aston Villa zal zijn (bron). Welk bedrag er met de deal is gemoeid is niet bekend gemaakt.

 

Leandro Bacuna debuteerde op 30 augustus 2009 als invaller in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen PSV en speelde 126 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 17 maal scoorde. Hij werd op 21 augustus 1991 in Groningen geboren en is een echt product van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden. Hij kwam nl. in 2002 als tienjarige over van GVAV-Rapiditas en stroomde in onder de naam Leandro Ernestina. Hij heeft o.a. voor Oranje Onder 19 en voor Jong Oranje gespeeld.

 

Voor Leandro Bacuna is dit een prachtige vervolgstap voor zijn carrière; uit financieel oogpunt is de transfer voor FC Groningen vermoedelijk een zeer welkome zaak. Sportief gezien betreuren wij de overgang van Bacuna, die we graag een seizoen lang als controlerende middenvelder in actie zouden hebben gezien.

 

Leandro, heel veel succes in Birmingham gewenst!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.