Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

"SC Cambuur geïnteresseerd in Paco van Moorsel"

UPDATE: "FC Groningen verhuurt Paco van Moorsel komend seizoen aan SC Cambuur"

Paco van Moorsel vertrekt mogelijk op huurbasis naar SC Cambuur. De nieuwbakken Eredivisionist, die komend seizoen net als Paco's oude club FC Den Bosch op kunstgras zal spelen, zou Van Moorsel graag toevoegen aan de selectie; FC Groningen zou bereid zijn de middenvelder aan Cambuur te willen verhuren. Wij verwachten dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de toekomst van de 23-jarige middenvelder, wiens contract bij de FC nog tot medio 2015 loopt.

 

Verderop gaan we ook kort in op de situatie rond Jonas Ivens, Matías Jones en Tom Hiariej. RTV Noord berichtte later vanavond het volgende, na een gesprek met technisch manager Henk Veldmate: "Rond Luciano, Schet, Hiariej en Johansson speelt op dit moment niets."

 

UPDATE: "FC Groningen verhuurt Paco van Moorsel komend seizoen aan SC Cambuur"

Het Dagblad van het Noorden heeft vanavond op Twitter gemeld dat Paco van Moorsel komend seizoen aan SC Cambuur zal worden verhuurd. Overigens schrijft RTV Noord dat de overgang nog niet 100% rond is, maar wel een kwestie van tijd is: "Er moeten nog wat kleine contractuele zaken worden geregeld, maar ik voorzie geen problemen meer", zo citeert RTV Noord technisch manager Henk Veldmate.

 

Aannemende dat Paco van Moorsel daadwerkelijk wordt verhuurd zijn er nu zeven spelers uit de A-selectie van FC Groningen vertrokken; de hoofdmacht bestaat op dit moment uit 22 spelers. Vastgelegd is er nog geen enkele nieuwe speler.

Paco van Moorsel kwam medio 2012 transfervrij over van FC Den Bosch en speelde afgelopen seizoen tien wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, waarvan zes maal als invaller. In de overige vier duels werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald.

 

Jonas Ivens meldt zich weer bij FC Groningen

Jonas Ivens meldt zich komende zondag in Haren bij de eerste training van FC Groningen, zo heeft de Belg aangegeven. De club die  hem afgelopen seizoen van FC Groningen huurde, Waasland-Beveren, heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels hervat - zonder Jonas Ivens. Waasland-Beveren wil graag met Ivens door, en Jonas zelf zou ook graag in zijn geboorteland willen blijven, maar beide clubs hebben (vooralsnog?) geen overeenstemming over de financiële voorwaarden, verbonden aan een overgang, bereikt. We vrezen zondag een teleurgestelde Jonas Ivens te kunnen begroeten.

 

Wat ons betreft doet FC Groningen niet moeilijk over een vertrek van Jonas Ivens uit Groningen en laat de Belg desnoods transfervrij vertrekken. Leandro Bacuna mocht voor veel minder dan de hoofdprijs uit Groningen vertrekken; het zou verre van logisch zijn, en ook niet loyaal richting Ivens die een formidabele sportmentaliteit heeft, als FC Groningen inzake Jonas Ivens het onderste uit de kan zou willen halen.

 

Ook de beide spelers die FC Groningen afgelopen seizoen aan FC Emmen verhuurde, Matías Jones en Tom Hiariej, verwachten we zondag gewoon weer bij de selectie van FC Groningen, al sluiten we niet uit dat FC Groningen Tom Hiariej opnieuw zal kunnen verhuren. Ons gevoel zegt dat Ron Jans hem wel eens in Zwolle aan het werk zou willen zien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.