Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

"Virgil van Dijk dicht bij overgang naar Celtic dat al twee maal op Van Dijk heeft geboden"

De geruchten met betrekking tot de belangstelling van het Schotse Celtic voor Virgil Van Dijk worden steeds sterker. VI.nl schrijft vandaag dat Virgil van Dijk dicht bij een overgang naar Celtic is. Hans Nijland, die niet wil bevestigen dat het om Celtic gaat maar wel aangeeft dat het om een buitenlandse club gaat en dat er beweging rondom de centrale verdediger is, houdt een slag om de arm:

 

"De biedingen en onze wensen komen vooralsnog niet overeen. Wij willen Virgil graag behouden maar we snappen zijn ambities. Het is een spannende periode."

 

Gisteren schreven we al:

 

Celtic heeft binnenkort mogelijk de beschikking over een forse hoeveelheid harde Britse ponden. Victor Wanyama, de medio 2011 voor € 1 miljoen van Germinal Beerschot overgenomen middenvelder en Keniaas international, staat op de nominatie om Celtic alweer te verlaten. Er worden bedragen genoemd van £ 8 à 10 miljoen (€ 9,4 à 11,8 miljoen); hij zou op het verlanglijstje staan van o.a. Arsenal.

 

"Celtic plant medische keuring voor Virgil van Dijk later deze week"

Vanuit Schotland (1) hebben wij begrepen dat Celtic voor deze week een medische keuring voor Virgil van Dijk zou hebben gepland. Deze keuring zou uitgevoerd kunnen worden zodra beide clubs overeenstemming over de transfersom hebben bereikt.

 

Stand van zaken onderhandelingen maandag 17 juni 2013:

"FC Groningen wil £ 3 miljoen (€ 3,5 miljoen); Celtic biedt £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen)" (bron: DvhN)

 

DvhN: "Virgil van Dijk voelt veel voor overstap naar Celtic"

Het Dagblad van het Noorden schrijft op dinsdag 18 juni 2013 dat Virgil van Dijk veel voelt voor een overstap naar Celtic: "Ik sta er positief in. Celtic is een heel mooie club." Volgens de krant bedroeg het bod dat Brighton afgelopen winter op Van Dijk heeft uitgebracht ruim € 3 miljoen. FC Groningen sloeg beide door Brighton uitgebrachte biedingen af.

 

De krant schrijft overigens dat de gisteren genoemde 'bied- en laatprijs' (£ 2 miljoen resp. £ 3 miljoen ) uit de Schotse pers afkomstig zijn, daar waar wij dachten dat het DvhN zich op uitlatingen van Hans Nijland baseerde. De Schotse pers baseert zich echter op de Nederlandse media...

 

"Celtic verlegt aandacht naar Cédric Mongongu als Virgil van Dijk te duur is"

Volgens BBC Sport is Celtic eveneens geïnteresseerd in Cédric Mongongu, een Congolese centrale verdediger van het Franse Evian. Celtic zal op 19 of 20 juli 2013 een voorronde voor de Champions League spelen. De loting hiervoor vindt op 24 juni a.s. plaats. Vóór het CL-duel belegt Celtic een trainingskamp in Duitsland en speelt het vriendschappelijke wedstrijden tegen Union Berlin en Greuther Fürth, de club van Tim Sparv.

 

Volgens The Scottish Sun verlegt Celtic de aandacht naar Mongongu als de club er met FC Groningen inzake Virgil van Dijk niet uitkomt. Dit soort uitlatingen horen natuurlijk allemaal bij het spel. Een andere mogelijkheid is dat Celtic beide heren contracteert. ESPN.co.uk wijst hierop.

 

RTV Noord twittert op dinsdag 18 juni 2013 om 20:40 uur dat FC Groningen en Celtic nog volop in onderhandeling zijn.

FC Groningen wilde in een eerder stadium € 4 miljoen voor Virgil van Dijk ontvangen, zo schrijft VI.nl. Dit is volgens ons de bovenkant van de 'vraagprijs-range'. Eerder was sprake van een vraagprijs van € 3 à 4 miljoen. Dit schreef het Dagblad van het Noorden op 16 mei jl. toen bekend werd dat FC Groningen (volgens Hans Nijland) een bod op Virgil van Dijk van Udinese van tafel had geveegd. Gisteren werd een bedrag genoemd van € 2 miljoen. Wellicht heeft Celtic dit in eerste of in tweede instantie geboden.

 

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

 

Celtic Park, fantastische thuishaven van Celtic FC, capaciteit 60.832

 

Gerelateerde artikelen:

 

16-06-2013 Hans Nijland: "Er is concreet op Virgil van Dijk geboden; Tjaronn Chery en Marko Vejinovic zijn interessante spelers"

16-05-2013 "FC Groningen legt bod van Udinese op Virgil van Dijk naast zich neer; vraagprijs FC Groningen € 3 à 4 miljoen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.