Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

"Overgang Virgil van Dijk naar Celtic is rond"

Eerder berichten uit de Britse pers ten spijt - de overgang van Virgil van Dijk naar het Schotse Celtic is rond, zo bericht het Dagblad van het Noorden op de late woensdagavond. Donderdag, de dag dat de deal zal worden beklonken, valt hierover meer in de papieren editie van de krant te lezen. Het DvhN vult aan dat FC Groningen volgens technisch manager Henk Veldmate niet één, maar twee en misschien zelfs drie nieuwe verdedigers wil aantrekken (1, 2).

 

Het Dagblad van het Noorden schrijft op donderdag 20 juni 2013 in de papieren editie dat FC Groningen met Celtic nagenoeg overeenstemming heeft bereikt over de transfer van Virgil van Dijk. De krant schrijft op Twitter dat er alleen nog wordt onderhandeld over het percentage bij doorverkoop, niet geheel onbelangrijk in de overbetaalde Britse voetbalcompetities.

 

Schotse pers: "FC Groningen ontvangt € 2,9 miljoen plus add-ons van Celtic; Virgil van Dijk tekent vierjarig contract"

Volgens de Daily Record zou de transfersom £ 2,5 miljoen (€ 2,9 miljoen) bedragen; FC Groningen zou lucratieve doorverkoop-'add ons' hebben bedongen. FC Groningen zou hebben ingezet op £ 3,4 miljoen (€ 4,0 miljoen), maar bereid zijn geweest in prijs te zakken in ruil voor aanvullende regelingen. Virgil van Dijk zou bij Celtic een vierjarig contract gaan tekenen.

 

Volgens de Daily Mail is het transferbedrag iets lager, nl. £ 2,3 miljoen (€ 2,7 miljoen). Deze krant schrijft dat Virgil van Dijk vandaag in Glasgow wordt verwacht voor een medische keuring.

 

RTV Noord schrijft op donderdag 20 juni 2013 tegen het eind van de ochtend opeens dat de transfer van Virgil van Dijk naar Celtic nog niet in de afrondende fase zit. Ach, de bekende slag om de arm van Hans Nijland. Kijk maar naar deze foto's:

 

Virgil van Dijk en zijn zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, zijn inmiddels in Glasgow gearriveerd

 

"Morgen afsluitende deel medische keuring Virgil van Dijk en presentatie bij Celtic"

Stef de Bont van Voetbal International meldt vroeg in de middag: "Virgil van Dijk heeft zojuist eerste keuring bij Celtic gehad. Morgen volgt deel twee. Mocht Van Dijk de keuringen goed doorstaan, dan wordt hij morgen gepresenteerd bij de Schotten."(1, 2) Volgens RTV Noord wordt Virgil van Dijk op vrijdag om 13:00 uur gepresenteerd; de transfersom zou ca. € 3 miljoen bedragen. Morgen moeten beide clubs alleen nog de laatste puntjes op de i zetten, wij denken dat het alleen nog om het doorverkooppercentage gaat.


FC Groningen wil twee OF DRIE nieuwe verdedigers - vertrekt er ook nog een back?

Interessant is het feit dat FC Groningen volgens Henk Veldmate "twee en misschien wel drie nieuwe verdedigers moet halen", nu Kees Kwakman en vermoedelijk ook Virgil van Dijk zijn vertrokken. Ons is ter ore gekomen dat er belangstelling is voor een speler van FC Groningen die niet op de bekende vertreklijstjes staat. Kortom, een nog onbekende club heeft interesse in een speler van FC Groningen. Dit zal dan een verdediger moeten zijn, anders lijkt het zinloos dat er drie verdedigers opgehaald dienen te worden; Jonas Ivens hebben we immers ook nog, alsmede Timo Letschert, Nick Bakker, Johan Kappelhof en Emil Johansson

 

In de wilde afdeling van het geruchtencircuit werd Lorenzo Burnet net als Virgil van Dijk al eens met Brighton in verband gebracht en Stefano Magnasco met Feyenoord. Beide geruchten hebben we indertijd niet serieus genomen, net als de melding van iemand die opperde dat Virgil van Dijk naar Club Brugge zou vertrekken in een deal waarbij ook Fredrik Stenman, die de omgekeerde weg zou kunnen bewandelen, zou zijn betrokken. Dat Van Dijk alsnog voor Club Brugge kiest lijkt echter niet erg waarschijnlijk ;-) En Stenman zou bij FC Groningen vermoedelijk wel heel veel salaris moeten inleveren. En wil hij überhaupt terugkeren naar de FC? Bekend is wel dat hij uit Brugge mag vertrekken omdat zijn basisplaats op de tocht staat en hij te duur is voor de bank.

 

Staat ons ook nog een afscheid van één van de twee backs Burnet en Magnasco te wachten? Spannende tijden!

 

Nieuwste defensieve naam in het geruchtencircuit: Kaj Ramsteijn, de 23-jarige centrale verdediger van Feyenoord. Ramsteijn kan ook als linksback spelen. In het afgelopen seizoen kwam hij na de winterstop op huurbasis uit voor VVV-Venlo. Later meer!

 

Henk Veldmate verwacht deze week nog geen nieuwe spelers

Het DvhN schrijft overigens dat Henk Veldmate niet verwacht dat er vóór de eerste training van het komende seizoen (a.s. zondag) zaken worden gedaan als het gaat om nieuwe aanwinsten.

 

Wij hopen van ganser harte dat het aantrekken van twee à drie nieuwe defensieve krachten niet ten koste gaat van het invulling geven aan de creatieve vacature op het middenveld.

 

Op woensdagavond schreven we reeds het volgende:

 

Het DvhN zegt dat FC Groningen Jonas Ivens het liefst kwijt wil, maar dat er nog geen club voor de Belg is gevonden.

 

Welk transferbedrag met de overgang van de 21-jarige centrale verdediger is gemoeid is vooralsnog niet bekend. 

 

Morgen meer!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.