Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Nieuwe ontwikkelingen Tjaronn Chery en Marko Vejinovic; transfers naar FC Groningen lijken ver weg

Tjaronn Chery en Marko Vejinovic, de nummers één en twee van het voorkeurslijstje creatieve middenvelders van FC Groningen, zijn nog altijd niet in een groen-wit shirt gehesen, en het is de vraag of dat zal gebeuren.

 

Chery staat in de belangstelling van Eintracht Braunschweig, dat ook Chery's ploeggenoot Mike van Duinen naar Niedersachsen wil halen, maar ADO Den Haag weigert het duo vooralsnog te laten vertrekken, ondanks dat er meer dan € 1 miljoen is geboden, aldus Omroep West. Chery was zelf overigens al tot een akkoord gekomen met de afgelopen seizoen naar de 1. Bundesliga gepromoveerde Traditionsverein.

De omroep schrijft dat ADO niet wil meewerken aan de transfers omdat de club nog geen vervangers heeft weten aan te trekken. De club uit de Residentie had belangstelling voor RKC-aanvaller Florian Jozefzoon (staat in belangstelling van ajax, FC Twente en Benfica), Nick van der Velden (eerste aanwinst van FC Groningen) en Yannick Wildschut (verkaste naar SC Heerenveen).

 

Verder gaat ADO Den Haag opnieuw een optie in het contract van Chery lichten. De eerste optie verbond hem tot medio 2014 aan ADO; de tweede optie legt hem tot medio 2015 in Den Haag onder contract. Dit zorgt ervoor dat ADO Den Haag minder haast heeft met het verkopen van Chery, aldus Omroep West.

 

Marko Vejinovic staat nog altijd in de belangstelling van het Italiaanse Bologna, zo bericht de ons uit de Napolitaanse geruchtenstroom rond Tim Matavz nog zeer bekende Gianluca Di Marzio van Sky Sport. Sites als Calcio News 24 en TuttoMercatoWeb hebben het bericht overgenomen. Interessant voor Bologna is het feit dat Vejinovic transfervrij is, zodat er slechts een relatief kleine vergoeding (tekengeld) nodig is om hem vast te leggen, gesteld dat de middenvelder van Heracles voelt voor een overgang.

 

Onze hoop is nog wel gevestigd op Marko Vejinovic. De geruchten inzake Bologna lijken nl. nog niet op een concrete transfer te duiden. In de Italiaanse berichtgeving staat met name de interesse van Bologna centraal. Uit niets blijkt dat ook Vejinovic genegen is zijn carrière in Bologna voort te zetten. We lezen de naam FC Groningen in dit verband echter te weinig...

 

Op ons eigen verlanglijstje staan een creatieve middenvelder (bij voorkeur Marko Vejonovic) en een ervaren, lange en kopsterke centrale verdediger (Eric Botteghin). Mocht dit lukken, dan kan FC Groningen het seizoen met vertrouwen tegemoet gaan, zeker als er vervolgens nog een extra middenvelder wordt aangetrokken. In het eerste elftal en in de B-kern zitten voldoende jonge talenten om verantwoord de competitie in te kunnen gaan, zeker als die 'jonkies' door Erwin van de Looi en Dick Lukkien ook nog wat doorontwikkeld worden. Vorig seizoen stond de transfer window in het teken van kwantiteit; wij denken dat de club nu bij kwaliteit is gebaat. Een paar gerichte aankopen en je bent klaar. Makkelijker gezegd dan gedaan...

 

Gerelateerde artikelen:

 

21-06-2013 "Tjaronn Chery bereikt akkoord met Eintracht Braunschweig; ADO Den Haag en Duitse promovendus onderhandelen over transfersom"

20-06-2013 Marko Vejinovic wordt met Italiaanse Bologna in verband gebracht

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.