Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Servische aanvaller Uros Djurdjevic lijkt financieel onhaalbaar voor FC Groningen

UPDATE zondag 5 januari 2013: "Uros Djurdjevic op huurbasis van FK Rad naar Vitesse"

Stand van zaken dinsdag 25 juni 2013:

Op maandag 10 juni jl. werd Uros Djurdjevic met FC Groningen in verband gebracht. De Trots van het Noorden zou net als het Italiaanse Udinese een bod op de 19-jarige Servische aanvaller van FK Rad hebben uitgebracht. Een week lang vernamen we niets, totdat op 18 juni 2013 opeens Anderlecht zich in de strijd leek te mengen. Opnieuw is het rond de speler van Servië Onder 19 stil.

 

Het Servische Sportal heeft echter details rond de bieding van Udinese naar buiten gebracht, en als de gepresenteerde cijfers de waarheid ook maar enigszins benaderen, dan kan FC Groningen de jongeman gedecideerd van het predikaat 'onhaalbaar' voorzien.

 

"Uros Djurdjevic op huurbasis van FK Rad naar Vitesse"

Volgens De Gelderlander huurt Vitesse spits Uros Djurdjevic voor de rest van het seizoen van FK Rad uit de Servische hoofdstad Belgrado. Djurdjevic is 19 jaar en jeugdinternational van Servië. De Gelderlander voegt toe: "Hij scoorde dit seizoen 2 goals in 11 duels. Vorig seizoen kwam hij tot 9 treffers. Zijn contract bij Rad loopt na dit seizoen af. Afgelopen zomer hadden onder andere Anderlecht, FC Groningen en Udinese interesse in Djurdjevic. ​De jonge Serviër gaat met Vitesse mee op trainingskamp naar Abu Dhabi."

Het wachten is nog op de officiële bevestiging door Vitesse zelf.

Op dinsdag 25 juni 2013 schreven we al het volgende:

 

Volgens de Servische krant zou Udinese een bod van € 1,5 miljoen op Djurdjevic hebben uitgebracht. De speler zelf zou een bruto jaarsalaris van € 400.000 kunnen toucheren, overeenkomend met € 20.000 netto per maand. Er zou bovendien voor huisvesting en een auto worden gezorgd. FK Rad zou naast genoemde transfersom een bonusbetaling van € 200.000 tegemoet kunnen zien als Djurdjevic tien wedstrijden in het eerste elftal van Udinese zou spelen, en € 300.000 bij 30 optredens in de hoofdmacht van Udinese.

 

Udinese zou de onderhandelingen echter boos hebben afgebroken toen de eerste man van FK Rad ('generalni direktor' Nenad Popović) meende € 1,6 miljoen te moeten vragen.

 

Hoe betrouwbaar bovenstaande informatie is valt moeilijk in te schatten. Sportal is voor zover wij weten een betrouwbare krant, maar het feit dat gesproken wordt over 'President Pacini' maakt ons nog wat achterdochtig. Hoe we nl. het organigram van Udinese ook bestuderen, de naam Pacini komt daarop niet voor. Ook lopen transfers in deze orde van grootte meestal niet stuk op een bedrag van € 100.000.

 

Het is inmiddels duidelijk dat FC Groningen primair in verdedigers is geïnteresseerd, op de voet gevolgd door aanvallende middenvelders. We denken dat er alleen een echte aanvaller gecontracteerd wordt als deze tot de categorie 'buitenkansjes' wordt beschouwd. Uros Djurdjevic kan vermoedelijk onmogelijk als buitenkansje worden beschouwd, gezien de waarschijnlijke bijkomende financiële lasten (transfersom, tekengeld, mogelijk talloze schimmige zaakwaarnemers).

 

FC Groningen zal de beschikbare middelen doordacht moeten inzetten, aangezien de FC naast de transfervrije Van der Velden nog minstens vier nieuwe spelers wil halen. Het beschikbare budget is echter slechts ca. 1,4 miljoen, zo vermoeden wij, aannemende dat alleen 50% van de netto opbrengsten van de transfers van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk geherinvesteerd kunnen worden. Kortom, het zou ons niet verbazen als dit ons laatste artikel over deze zonder twijfel talentvolle aanvaller is geweest.

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

11-06-2013 Uros Djurdjevic met Servië Onder 19 naar EK (20 juli t/m 1 augustus 2013)

10-06-2013 "FC Groningen biedt op Servische aanvaller Uros Djurdjevic"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.