Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

387 gasten online

FC Groningen volgt Pools-Nederlandse aanvaller Piotr Parzyszek

Stand van zaken woensdag 26 juni 2013:

Gisteren meldde Szymon Bartnicki, sportjournalist van Piłka Nożna, op Twitter dat FC Groningen net als FC Utrecht en Cercle Brugge geïnteresseerd zou zijn in Piotr Parzyszek. Uit navraag is ons gebleken dat het bericht klopt, althans voor wat betreft de Groningse interesse van zijn bericht. Parzyszek is een 19-jarige, 1,90m lange aanvaller van De Graafschap die op 8 september 1993 in het Poolse Torún het levenslicht zag en zowel de Poolse als de Nederlandse nationaliteit heeft. De centrumspits is Pools jeugdinternational.

 

Omroep Gelderland:  "FC Groningen zou in de markt zijn voor Piotr Parzyszek"

Sinds 26 juni jl. bleef het stil rond Piotr Parzyszek in relatie tot FC Groningen, maar Omroep Gelderland schrijft op vrijdag 2 augustus 2013: "De Graafschap zoekt achter de schermen naarstig naar een nieuwe spits. De club zit uiterst dun in de aanvallers en raakt waarschijnlijk Anco Jansen en mogelijk zelfs Pjotr Parzyszek nog kwijt. Voor de Pool sluimert hier en daar belangstelling. FC Groningen zou in de markt zijn voor de spits."

 

Volgens het Poolse PilkaNozna.pl (bericht van donderdag 25 juli 2013) zijn AZ, het Italiaanse Empoli en FC Groningen geïnteresseerd in de Pool en zelfs in gesprek zijn met De Graafschap, dat de vraagprijs op € 800.000 zou hebben gesteld. Parzyszek zou nog geen besluit over zijn toekomst hebben genomen, zo bericht ook de Poolse journalist Szymon Bartnicki.

Op woensdag 26 juni 2013 schreven we al:

 

Uit 'volgen' moet overigens niet de conclusie worden getrokken dat FC Groningen pogingen gaat ondernemen om hem deze zomer al naar Groningen te halen. Zolang Género Zeefuik en David Texeira in Groningen onder contract staan zal de FC zich primair richten op andere posities. De scoutingsstaf volgt met het oog op de toekomstige invulling van de selectie echter diverse spelers. Piotr Parzyszek is één van hen.

 

Piotr Parzyszek speelde in de jeugd bij ESA Arnhem en maakte in 2007 de overstap naar de jeugdopleiding (Voetbalacademie) van De Graafschap. Hij stond in 2012 in de belangstelling van diverse binnen- en buitenlandse clubs, waarna De Graafschap zijn contract op 10 augustus 2012 openbrak en verlengde tot medio 2016. Sinds de voorbereiding op het seizoen 2012-2013 maakt hij deel uit van de selectie van De Graafschap. Hij debuteerde op 10 augustus 2012 in het betaalde voetbal in de wedstrijd De Graafschap - Excelsior (uitslag 2-0), zo schrijft De Graafschap op de clubsite. Afgelopen seizoen maakte hij in 28 Jupiler League-wedstrijden en vier nacompetitieduels van De Graafschap zijn opwachting en scoorde daarin maar liefst 13 doelpunten.

 

Technisch manager Roland Vroomans, in 2012 over de contractverlenging van de jonge aanvaller: "Wij zijn blij dat Piotr de komende seizoenen voor De Graafschap heeft gekozen. Hij is het voorbeeld dat je de stap vanuit de jeugd kunt maken. Pieter Huistra geeft onze talenten de ruimte om zich te ontwikkelen, dus is het voor zowel de speler als de club een win-win situatie."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.