Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online

In winterstop 2010-2011 met FC Groningen in verband gebrachte Guillermo Molins mag Anderlecht verlaten

In de winterstop van het seizoen 2010-2011 zijn wij in een paar artikelen ingegaan op de geruchten rond de toen 22-jarige Guillermo Molins, aanvallende middenvelder die op dat moment bij het Zweedse Malmö FF onder contract stond. Tot een overgang naar Groningen kwam het niet. Hij maakte het seizoen af bij Malmö, en vertrok medio 2011 voor een transfersom van € 550.000 naar het Belgische Anderlecht. Een succes werd zijn tijd bij de club van John van den Brom niet. Tien dagen na zijn komst in Brussel scheurde hij zijn kruisband en lag er tot begin 2012 uit.

In het restant van het seizoen 2011-2012 speelde hij nog wel een paar wedstrijden voor Anderlecht, en in januari 2013 werd hij voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Spaanse Real Betis. Kansen op speeltijd zijn er komend seizoen niet voor de aanvallend ingestelde speler, die 'op tien', rechts op het middenveld en in de spits kan spelen en bij Anderlecht het bij FC Groningen nog vacante rugnummer 7 draagt. Molins, in Uruguay geboren en beschikkend over de Uruguayaanse en Zweedse nationaliteit en Zweeds international, wil echter absoluut spelen. Zijn huidige werkgever is nu bereid om hem te laten gaan, zo verklaart Molins' zaakwaarnemer Per Jonsson tegenover het Zweedse FotbollDirekt. Molins wordt op 26 september a.s. 25 jaar.

 

 

 

Molins heeft nog een contract tot medio 2015; over concrete zaken als verkoop/verhuur en tegen welke condities zal binnenkort met Anderlecht worden gesproken; volgens Jonsson gaat de voorkeur van Anderlecht uit naar een verkoop van Molins. Een overgang naar zijn vroegere club Malmö FF, waar hij na afloop van de Belgische competitie heeft meegetraind, behoort tot de mogelijkheden, maar Jonsson houdt zich op de vlakte. Het gaat hem erom zijn pupil onder te brengen bij een club waar Molins aan spelen toekomt; een 'goede ploeg in een goede competitie' zou interessant zijn. Het zou ons niet verbazen als Molins het nog te vroeg vindt voor een terugkeer naar Zweden. Veel Zweedse spelers die de Zweedse Allsvenskan verlaten, willen pas tegen het einde van hun carrière naar hun vaderland terugkeren. 

 

Wij zijn benieuwd of Molins nog steeds op één van de befaamde lijstjes van FC Groningen staat. Molins gold twee seizoen geleden als een enorm talent, maar na zijn vertrek uit Zweden heeft hij met tegenslag te kampen gehad. Het voetballen en aanvallen kan hij echter onmogelijk zijn verleerd. Wellicht een optie indien de heren Chery en Vejinovic FC Groningen 'te min' mochten vinden? FC Groningen volgt spelers vaak jarenlang. Wij hopen dat dit ook geldt voor Guillermo Molins, een speler voor wie we altijd een zwak hebben gehad.

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

03-11-2011 Zweedse Nederland-kenner Berglind: "Guillermo Molins wordt wellicht Groninger"

28-12-2010 De geruchten rond Guillermo Molins nader bestudeerd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.