Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

645 gasten online

"Género Zeefuik in beeld bij NAC Breda"

Dennis van Bergen en Freek Jansen schrijven vandaag in de papieren editie van Voetbal International dat Género Zeefuik in beeld is bij NAC Breda. Geschreven wordt het volgende: "Rydell Poepon mag bij ADO Den Haag vertrekken. Er is Turkse interesse voor de spits, maar ook NAC zou hem voor komend seizoen willen huren. Een andere gegadigde om samen met Alex Schalk te concurreren voor de positie in de spits is Género Zeefuik. De aanvaller van FC Groningen is in beeld gekomen toen Frank Demouge onhaalbaar werd. NAC en FC Groningen zijn momenteel in gesprek over verdediger Eric Botteghin en daarbij zou ook de situatie van Zeefuik zijn besproken."

 

Het Dagblad van het Noorden schreef later op woensdag 26 juni 2013 dat het 'absolute onzin' is dat FC Groningen Género Zeefuik in de transfer van Eric Botteghin wil betrekken. Wij vinden het echter zeer aannemelijk dat FC Groningen in de gesprekken met NAC Breda niet alleen over Eric Botteghin, maar ook over Género Zeefuik heeft gepraat. Al eerder bracht VI nl. het bericht naar buiten dat Zeefuik bij andere clubs werd aangeboden, zie ons artikel van exact een week geleden.

Mocht Género Zeefuik uit Groningen vertrekken (hij zou na Paco van Moorsel de tweede nieuwe aankoop van vorig seizoen zijn die zijn heil al dan niet tijdelijk elders zoekt, terwijl ook Mitchell Schet, net als Van Moorsel en Zeefuik pas één seizoen in Groningen onder contract mag vertrekken...), dan zal FC Groningen ongetwijfeld op zoek gaan naar een nieuwe spits die met David Texeira zal gaan concurreren om één basisplaats.

 

Wij vragen ons overigens af of Género Zeefuik daadwerkelijk op het verlanglijstje staat van NAC Breda, of dat de clubleiding van FC Groningen hem tijdens de gesprekken met NAC 'heeft aangeboden' als ruilmateriaal voor Eric Botteghin.

 

Zeefuik wekt op ons deze week een fitte en afgetrainde indruk; de spits heeft in het verleden bij N.E.C. en vooral bij Jong Oranje laten zien een gevaarlijke aanvaller te kunnen zijn. Deze Género Zeefuik hoeft van ons niet perse weg. Als het betrekken van Zeefuik in een deal met Eric Botteghin echter de enige mogelijkheid is om de centrale verdediger aan de selectie van FC Groningen toe te kunnen voegen, dan kunnen we ons voorstellen dat FC Groningen dit zal overwegen. Het versterken van de centrale defensie met een waardige opvolger van Virgil van Dijk is nl. een absolute must.

 

Género Zeefuik, gisteren op de training

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.