Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

114 gasten online

"Giliano Wijnaldum tekent tweejarig contract bij FC Groningen"

UPDATE vrijdag 28 juni 2013: FC Groningen bevestigt aantrekken Giliano Wijnaldum

Het heeft er alle schijn van dat FC Groningen op korte termijn de tweede transfervrije aanwinst kan begroeten. De Telegraaf meldt dat Giliano Wijnaldum, de 20-jarige verdediger van AZ wiens aflopende contract niet werd verlengd, een tweejarig contract bij FC Groningen zal tekenen. De transfer zou op de medische keuring na rond zijn, zo schrijft de krant. AZ-trainer Gertjan Verbeek had Wijnaldum graag langer bij AZ gezien, maar de optie in zijn contract werd niet gelicht. Hij is een 1,81m lange linksback die tevens als centrale verdediger kan spelen. Hangt een vertrek van Emil Johansson in de lucht?

 

Giliano Wijnaldum, op 28 april 2013 in een interview met Tjerkstra Media: "De tegenstander zal mij niet klein krijgen, ik zal koste wat kost dat duel winnen. Ik heb doorzettingsvermogen en weerbaarheid getankt bij AZ. Ik wil graag slagen in Nederland, dus een Nederlandse subtopper is altijd welkom. Ik weet wat ik kan, wat ik wil en ben goed te gebruiken als flankspeler. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht zal ik altijd mijn steentje bijdragen aan een zo goed mogelijk resultaat. Ik ben van nature een heel rustige jongen, maar op het veld laat ik me niet verrassen."


"Giliano Wijnaldum bevestigt deal met FC Groningen"

Datzelfde Tjerkstra Media heeft vanavond met Giliano Wijnaldum gesproken. In dat gesprek heeft een blij klinkende Giliano de deal met FC Groningen bevestigd, zo liet het sportmedium ons weten. Inmiddels is dit ook hier te lezen.

 

UPDATE vrijdag 28 juni 2013: FC Groningen bevestigt aantrekken Giliano Wijnaldum

FC Groningen zelf bevestigt het aantrekken van Giliano Wijnaldum op vrijdag 28 juni 2013 op de clubsite. De FC schrijft: "De Trots van het Noorden heeft met de 20-jarige linksbenige verdediger een overeenkomst gesloten voor twee seizoenen. De in Rotterdam geboren Wijnaldum was transfervrij en sluit per direct aan bij de eerste selectie van FC Groningen."

Op donderdag 27 juni 2013 schreven we reeds het volgende:

 

Giliano Wijnaldum (volle broer van Georginio Wijnaldum, halfbroer van Rajiv van la Parra en neef van Royston Drenthe) werd op 31 augustus 1992 in Rotterdam geboren en heeft zowel de Nederlandse als de Ghanese nationaliteit. Hij speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en AZ en tekende in 2010 een profcontract bij de club uit Alkmaar. Nadat Wijnaldum in de winterstop te kennen had gegeven meer speeltijd te willen hebben besloot AZ zijn aflopende contract niet te verlengen c.q. de optie daarin niet te lichten.

 

Hij heeft voor Oranje Onder 17, Onder 19 en Onder 20 gespeeld en was vorige maand op het toernooi dat het Nederlands Beloftenelftal in Toulon speelde de vervanger van de geblesseerde Lorenzo Burnet.

 

 

VI.nl schreef op 13 mei jl. het volgende:

 

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft in gedachten nog geen afscheid genomen van Giliano Wijnaldum. De twintigjarige linksback koos in de winterstop voor een vertrek bij gebrek aan garanties.

AZ besloot eind maart de optie in zijn aflopende contract na een gesprek met Wijnaldum niet te lichten, zodat hij eventueel transfervrij kon vertrekken. Vanaf dat moment pakte de vleugelverdediger een basisplaats. In 2013 speelde Wijnaldum liefst vijftien wedstrijden, waaronder de bekerfinale tegen PSV (2-1 winst, red.).

'Wij hadden heel zakelijk kunnen zeggen: we lichten de optie, want dan zijn wij verzekerd van een vergoeding. Maar we wilden eerst van hem horen hoe hij er zelf tegen aan kijkt', aldus Verbeek in Voetbal International. 'Giliano had in de winterstop moeite met zijn rol.'

'Daarover hebben we lang gediscussieerd. Je hoeft het niet eens te zijn met de keuzes van de trainer, je kunt jezelf beter vinden dan een ander', gaat Verbeek verder. 'Maar uiteindelijk kiest de technische staf naar eer en geweten het beste team.'

'En het gaat er wel om dat de spelers zichzelf laten zien', legt de oefenmeester van AZ
uit. 'Giliano heeft het de laatste tijd goed gedaan, dus het zou kunnen dat we alsnog bij hem komen. Ik zie het in ieder geval niet als een gepasseerd station.'

 

 

 

Wij hebben het gevoel dat we Giliano Wijnaldum erg goed kunnen gebruiken. Alvast van harte welkom!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.