Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Erik Falkenburg"

Volgens het Griekse Gazzetta.gr is FC Groningen geïnteresseerd in Erik Falkenburg van AZ. De op 5 mei jl. 25 jaar geworden, 1,87m lange Falkenburg leek op weg te zijn naar Panathinaikos en is afgelopen donderdag zelfs al medisch gekeurd, maar tot een contractuele vastlegging is het nog niet gekomen; Falkenburg is inmiddels teruggekeerd in Nederland. De middenvelder mag ondanks een nog medio 2014 lopend contract vertrekken uit Alkmaar; hij hoeft zich ook niet meer op de training te melden.

 

Op bovengenoemde Griekse site en op aioniapistos.gr zegt Arnold 'Osterver'(bedoeld is Oosterveer), de zaakwaarnemer van Erik Falkenburg, dat hij geïrriteerd is door de houding van Panathinaikos. Er zou al een akkoord tussen Falkenburg en de Griekse club zijn geweest over een driejarig contract, maar uit de onderhandelingen in Athene zou vervolgens sprake zijn geweest van een 'attitudeverandering' bij Panathinaikos. Volgens Oosterveer zou Falkenburg nu niet meer bereid zijn naar Panathinaikos te komen.

Vorig seizoen werd hij na de winterstop verhuurd aan N.E.C., maar kon niet voorkomen dat de ploeg van Alex Pastoor afgleed op de ranglijst. Overigens presteerde ook FC Groningen in het laatste seizoen onder Pieter Huistra bedroevend na de winterstop, ondanks de aanwezigheid van Dusan Tadic. Veel zegt ons dit allemaal niet.

 

Afgelopen vrijdag schreven we in dit artikel reeds:


In de wandelgangen  deed sinds gisteravond ook de naam van Erik Falkenburg de ronde. Laatstgenoemde middenvelder van AZ, die zich net als Ruud Boymans niet meer in Alkmaar op de training hoefde te melden en uit mag kijken naar een nieuwe werkgever, is volgens het Griekse iapopsi echter al medisch gekeurd door Panathinaikos waar hij een driejarig contract zou kunnen tekenen. Yannis Anastasiou, de nieuwe trainer van Panathinaikos, sprak afgelopen maand al in Nederland met Falkenburg. De transfersom van € 200.000 leek uiteindelijk een obstakel te vormen, waarop de overgang afketste. Maar er zou nu water bij de wijn zijn gedaan door beide partijen, aldus ELF Voetbal.

 

Op vrijdagochtend 28 juni 2013 meldt het Griekse iapopsi dat Falkenburg donderdag nog geen contract met de Griekse club heeft getekend - dit zou tot vrijdag zijn uitgesteld. 

 

 

Erik Falkenburg werd op 5 mei 1988 in Leiden geboren. Via de jeugd van VV Oegstgeest, UVS en Sparta Rotterdam tekende hij in 2007 een profcontract bij laatstgenoemde club. Medio 2010 verbond hij zich voor vier jaar aan AZ.

 

Afgelopen seizoen speelde hij vóór de winterstop 14 wedstijden voor AZ (waarvan zeven basisplaatsen; drie doelpunten); na de winterstop kwam hij voor N.E.C. eveneens 14 maal in actie (10 basisplaatsen; twee doelpunten).

 

Bij Panathinaikos werd ernstig rekening gehouden met zijn komst; onderstaande video werd zelfs snel in elkaar geknutseld:

 

 

Wij zijn benieuwd of FC Groningen, indien het gerucht klopt, in Erik Falkenburg de invulling van de creatieve vacature op het middenveld ziet. Eigenlijk denken wij van niet en vermoeden dat FC Groningen naast Falkenburg nóg een (echt creatieve) middenvelder wil contracteren. Dit past ook meer bij de uitlating van FC Groningen op de clubsite dat Nick van der Velden één van minstens vijf nieuwe aanwinsten van buitenaf is.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.