Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

"FC Groningen ziet in Tjaronn Chery nog steeds voornaamste kandidaat creatieve middenvelder"

Op maandag 24 juni jl. schreven we in dit artikel dat de transfer van Tjaronn Chery naar FC Groningen ver weg leek, en datzelfde gold o.i. voor die van Marko Vejinovic. Door de naam Vejinovic kan een streep gezet worden omdat hij voor Vitesse heeft getekend, en ook Chery hadden wij al van onze kandidatenlijst geschrapt. ADO Den Haag was er nl. met Eintracht Braunschweig niet uit gekomen en de club uit de Residentie wilde bovendien een tweede optie in het contract met Chery lichten.

 

Hierdoor zou de middenvelder nog een seizoen langer, nl. tot medio 2015, bij ADO Den Haag onder contract staan.

 

Het Dagblad van het Noorden meldt vanavond echter dat Tjaronn Chery voor FC Groningen nog steeds de voornaamste kandidaat is om de vacature van creatieve middenvelder in te vullen. Het DvhN vult in dit bericht aan dat Chery tegen FC Groningen heeft gezegd graag naar Groningen te komen.

 

Weer even later kwam de volgende melding van het DvhN: "FC Groningen heeft vorige week verbeterd bod bij ADO Den Haag uitgebracht op Tjaronn Chery".

 

Afgelopen dinsdag schreven we overigens in dit artikel:

 

Maurice Steijn, trainer van ADO Den haag, verklaarde vandaag voor de camera's van Omroep West dat ADO meer dan € 1 miljoen voor Tjaronn Chery wenst te toucheren. ADO Den Haag is hierover met Eintracht Braunschweig in gesprek; Chery zelf is er met de gepromoveerde Traditionsverein al uit en heeft zijn zinnen gezet op een vervolg van zijn carrière in de Bundesliga. Door zijn naam hebben wij in gedachten al een streep gezet. Het kost domweg teveel geld om zijn na het lichten van twee opties nog tot medio 2015 lopende contract af te kopen.

 

Interessant is wat Jordy de Ruiter, naar eigen zeggen 'hobbyjournalist' en sportverslaggever, inzake Tjaronn Chery schrijft. Op 2 juli 2013 meldde hij: "Tjaronn Chery lijkt niet naar de Bundesliga te gaan. ADO en Eintracht Braunschweig zitten muurvast wat betreft de onderhandelingen"; vanavond gevolgd door: "FC Groningen gaat in de aankomende dagen nogmaals een officieel bod uitbrengen op ADO speler Chery." Aan zijn eerste bericht hadden we geen aandacht geschonken. Ten onrechte?

Het is voor ons de grote vraag of FC Groningen wel in staat is om de door ADO Den Haag gewenste transfersom op te hoesten; bovendien hebben we ons altijd afgevraagd of Chery zelf wel genegen is voor FC Groningen uit te komen. Chery was met Eintracht Braunschweig al tot overeenstemming gekomen en had zijn zinnen op de 1. Bundesliga gezet. Is die wens nu werkelijk alweer vervlogen en wil hij zijn carrière bij FC Groningen vervolgen?

 

Volgens Tjerkstra Media wordt Chery ook nog door een andere, niet met name genoemde Eredivisieclub gevolgd.

 

Wordt dit binnenkort toch nog vervolgd? Wij geloven er niets van.

 

Tjaronn Chery verkaste medio 2011 voor een bedrag van naar verluidt € 175.000 van FC Emmen naar ADO Den Haag (1); FC Emmen zou een fors doorverkooppercentage van 25 à 30% hebben bedongen (2). Deze lasten zouden bij een verkoop van Chery door ADO aan een andere club voor rekening van ADO zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.