Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

Hans Nijland: "Het boek Tjaronn Chery is dicht - we komen er met ADO niet uit"

Afgaande op het gesprek dat het Dagblad van het Noorden vandaag met Hans Nijland heeft gevoerd moet worden betwijfeld dat Tjaronn Chery de overstap naar FC Groningen zal maken. FC Groningen is al ruim een maand in gesprek met ADO Den Haag en de algemeen directeur van FC Groningen sprak ook zaterdag en zondag weer met Piet Jansen, de nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag, maar volgens Nijland zonder succes.

 

Hans Nijland: "We hebben ADO een nette prijs voor Chery geboden, maar we komen er niet uit. Vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar. Chery heeft nog een contract tot medio 2015, Den Haag bepaalt. Wij vinden Chery een goede voetballer, maar het is over. Het boek Chery is dicht."

 

Lees hieronder bovendien meer over Krisztian Adorjan, William Ekong, Emil Johansson en Jonas Ivens.

Kort daarvóór had RTV Noord Hans Nijland nog geciteerd; uit deze uitspraken konden nog wel openingen voor een overgang van Chery naar de Trots van het Noorden worden gevonden. Nijland: "Het verschil tussen vraag en aanbod is niet zomaar te overbruggen. In de tussentijd schakelen we over op plan B. We willen uiterlijk tot halverwege volgende week wachten." RTV Noord schrijft echter dat Nijland dit verklaarde na de gesprekken die hij op zaterdag met ADO heeft gevoerd, dus wellicht vóór de gesprekken van zondag. Kennelijk is er na de contacten die vandaag zijn gevoerd meer duidelijkheid gekomen en lijkt de transfer van Tjaronn Chery naar Groningen van de baan. 

 

In de wondere wereld van transfer windows en onderhandelingen kunnen stellige uitspraken een etmaal later echter alweer achterhaald zijn. Als ADO Den Haag de penibele staat van het Haagse huishoudboekje nog eens aan een nader onderzoek onderwerpt en morgen opeens overstag gaat, dan zal Chery alsnog de overstap naar FC Groningen kunnen maken, gesteld dat de aanvallend ingestelde speler er vervolgens met FC Groningen zelf nog wel uitkomt.

 

Stand van zaken proefspelers Krisztian Adorjan en William Ekong

 

Krisztian Adorjan

 

De Hongaar is teruggekeerd naar Liverpool; FC Groningen neemt morgen (maandag) een beslissing of het de creatieve speler, die zowel tijdens trainingen als gisteren in het oefenduel tegen Helmond Sport indruk heeft gemaakt, van de Engelse club wil huren. Volgens RTV Noord is er door de clubleiding van FC Groningen nog geen besluit genomen. De noordelijke omroep schrijft: "De technische mensen van de FC moeten nog met elkaar om tafel om te bepalen of ze met de speler van Liverpool verder willen."

 

Wij vinden het jammer dat deze interne duidelijkheid niet reeds op zaterdagavond, na de oefenwedstrijd maar vóór de terugkeer van Adorjan naar Engeland, kon worden gegeven. Stef de Bont van Voetbal International heeft tegenover ons overigens aangegeven dat Erwin van de Looi hoopvol is dat Adorjan deze week terugkeert naar Groningen.

 

William Ekong

 

De situatie rond de clubloze verdediger, wiens contract bij Tottenham Hotspur niet werd verlengd, is onveranderd. FC Groningen wil hem graag contracteren, maar kan de transfer pas afronden zodra er een andere speler van de FC is vertrokken. Ekong zal ook komende week weer met FC Groningen meetrainen, aldus Stef de Bont. Ekong zal echter niet eeuwig willen meetrainen zonder contract. Hij heeft op dit moment geen inkomen en andere clubs weten inmiddels ook dat Ekong nog altijd geen nieuwe werkgever heeft.

 

Emil Johansson

 

Kansrijk voor een vertrek uit Groningen lijkt nog altijd Emil Johansson. Hij staat in de belangstelling van het Deense Odense BK , maar op OB Online's debatforum lazen we een interessante theorie: Odense zou willen dat FC Groningen de vraagprijs lager ging vaststellen met als motivatie: "Wij hebben net al een andere linksback gekocht. Dus als u wilt dat we ook Emil Johansson contracteren, dan zal de prijs naar beneden moeten." Bedoeld wordt de ook door Henk Veldmate bekeken Ari Skulason, die de overstap van het Zweedse GIF Sundsvall naar Odense heeft gemaakt. Overigens is Skulason een linker middenvelder die alleen in het IJslandse nationale elftal als linksback wordt opgesteld.

 

Het zal de vraag zijn of (1) FC Groningen er met Odense uitkomt en (2) of Odense aan Emil Johansson een vergelijkbaar salaris kan bieden als de na het lichten van de optie hoogstwaarschijnlijk opgehoogde vergoeding die FC Groningen hem betaalt. Als het verschil al te groot is, dan zou Johansson er de voorkeur aan kunnen geven in Groningen te blijven. In dat geval is het lichten van de optie een pijnlijke en dure inschattingsfout geweest. Emil Johansson, die niet voorkomt in de plannen van Erwin van de Looi en Dick Lukkien, blijft dan prominent aanwezig op de Groningse salarislijst en blokkeert in dat geval bovendien de komst van William Ekong. Dit kunnen we Emil Johansson overigens niet kwalijk nemen. Laten we hopen dat het lichten van de optie, uit financieel oogpunt geëffectueerd om de transferrechten van de Zweed te waarborgen, zich niet als een boemerang tegen FC Groningen gaat keren.

 

Jonas Ivens

 

De Belg zat de beide laatst gespeelde oefenduels van FC Groningen niet bij de wedstrijdselectie. Ivens lijkt nog vóór het begin van de competitie op een morsdood spoor te zitten. Wil FC Groningen hem op deze manier dwingen toch een andere club te zoeken? Wij hebben met deze op en top prof te doen - hij verdient een beter lot. Het is en blijft doodzonde dat FC Groningen er met Waasland-Beveren niet uit is gekomen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.