Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

"FC Groningen biedt William Ekong contract aan en neemt contact op met zaakwaarnemer van Krisztian Adorjan"

De clubleiding van FC Groningen gaat zorgvuldig te werk als het de uitbreiding van de spelersselectie betreft, en gezien de wisselende ervaringen met het negental (!) nieuwe aanwinsten van vorig seizoen (Bizot, Kirm, Kostic, De Leeuw, Lindgren, Magnasco, Van Moorsel, Schet, Zeefuik) lijkt dit volkomen terecht. Vandaag heeft de clubleiding van FC Groningen twee ijzers in het vuur gelegd met betrekking tot potentiële nieuwe aanwinsten.

 

UPDATE woensdag 17 juli 2013: "Nog geen nieuws over Adorjan en Ekong"

RTV Noord zegt op woensdag 17 juli 2013 dat er nog geen nieuws is te melden met betrekking tot het vastleggen van Krisztian Adorjan en William Ekong. De omroep schrijft dat FC Groningen concreet aan het onderhandelen is met de zaakwaarnemer van William Ekong. FC Groningen hoopt binnen paar dagen duidelijkheid te hebben.

William Ekong 

Volgens RTV Noord wil FC Groningen William Ekong graag proberen vast te leggen en heeft hiertoe contact opgenomen met zijn zaakwaarnemer. Het Dagblad van het Noorden gaat wat verder en meldt dat de Trots van het Noorden Ekong zelfs al een contract heeft aangeboden. FC Groningen heeft de eerder geuite randvoorwaarde dat Ekong pas gecontracteerd kan worden als een andere speler is vertrokken, klaarblijkelijk laten varen. Veldmate hierover in VI.nl: "Eerst zou Jonas Ivens mogelijk vertrekken, maar hij heeft ervoor gekozen om voor zijn kans in Groningen te gaan. Nu hij blijft willen we alsnog proberen om ook William aan de selectie toe te voegen. We kijken nu naar de mogelijkheden."

 

Krisztian Adorjan

Over Krisztian Adorjan is ook vandaag nog geen definitief besluit genomen. RTV Noord schrijft dat FC Groningen weliswaar zeer gecharmeerd is van de Hongaarse middenvelder, maar eerst nog wat meer informatie wil vergaren. Henk Veldmate is tegenover VI.nl hoopvol als het gaat om het huren van Adorjan. "De eerste contacten met zijn zaakwaarnemer zijn gelegd. We laten ons informeren over de mogelijkheden", zo verklaart de technisch manager. Volgens VI.nl wil Adorjan komend seizoen zelf graag voor FC Groningen uitkomen. Dit verklaarde de aanvallende middenvelder gisteren na het oefenduel tegen Helmond Sport ook al in Norg.

 

Mocht FC Groningen erin slagen om beide spelers onder (koop- resp. huur-)contract te nemen, dan betekent dit niet dat FC Groningen is uitgewinkeld. VI.nl schrijft nl. opnieuw dat Erwin van de Looi minimaal twee middenvelders wil aantrekken. Adorjan zou hiervan de eerste kunnen zijn.

 

Luciano

Onlangs schreven wij over het gerucht dat Lierse in de running zou zijn om Luciano van FC Groningen over te nemen. VI.nl meldt echter dat de interesse vanuit België volgens Veldmate bekoeld is.

 

Tjaronn Chery

Wie nog hoop koesterde dat Tjaronn Chery van ADO Den Haag komend seizoen de groen-witte kleuren van FC Groningen zou gaan dragen, die kwam gisteren al van een koude kermis thuis. Henk Veldmate herhaalt vandaag tegenover VI.nl dat FC Groningen er definitief vanaf ziet om Chery naar Groningen te halen, aangezien er over de transfersom geen overeenstemming kon worden bereikt tussen beide clubs.

 

Henk Bos

Het Dagblad van het Noorden weet te melden dat Henk Bos op woensdag 24 juli a.s. in het Martini Ziekenhuis geopereerd zal worden aan zijn op 29 juni 2013 afgescheurde kruisband in zijn linkerknie. Kop d'r veur, Henkie!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.