Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online

Den Haag gonst van de geruchten: "Tjaronn Chery voor € 900.000 naar FC Groningen"

Stand van zaken vrijdag 19 juli 2013:

Hebben we het boek Tjaronn Chery toch net even te vroeg gesloten? In Den Haag stapelen de geruchten (o.a. 1, 2) zich inmiddels op. Tjaronn Chery zou, eerdere stellige ontkenningen van Hans Nijland ten spijt, alsnog de overstap maken naar FC Groningen. De Trots van het Noorden zou maar liefst € 900.000 op tafel leggen voor de aanvallend ingestelde speler, en ADO Den Haag zou tevens een nog niet nader bekend doorverkooppercentage hebben bedongen. Als vervanger van Chery zou Jerson Cabral op huurbasis van FC Twente naar ADO Den Haag gaan.

 

Twente Inside, dat zich baseert op ADO Den Haag Nieuws, meldt ook dat Cabral aan ADO Den Haag wordt verhuurd en dat Tjaronn Chery uit Den Haag zou vertrekken, maar voegt toe: "Naar welke club Tjaronn Chery vertrekt is vooralsnog niet bekend. Wel is zeker dat 10% van de transfersom van Chery naar FC Twente zal gaan als opleidingsvergoeding."

 

UPDATE zondag 21 juli 2013:

Ook VI.nl schrijft dat FC Groningen zich opnieuw voor Tjaronn Chery heeft gemeld

Net als andere media bericht ook VI.nl inmiddels over de interesse van FC Groningen in Tjaronn Chery. De site schrijft: "De kans is groot dat Tjaronn Chery alsnog bij ADO Den Haag vertrekt. FC Groningen heeft zich opnieuw gemeld voor de creatieve aanvaller. De Noorderlingen lieten eerder weten af te haken omdat de transfersom van ruim 900 duizend euro te gortig zou zijn, maar lijken inmiddels op dat besluit te zijn teruggekomen. Chery, die in de Hofstad nog een tweejarig contract heeft, staat al langere tijd in de belangstelling van FC Groningen. Ook het Duitse Eintracht Braunschweig informeerde naar de aanvaller, maar zij kwamen er niet met ADO uit."

 

Opmerking:

Inmiddels berichten (o.a.!) het Dagblad van het Noorden, RTV Noord, Omroep West en VI.nl over de interesse van FC Groningen in Tjaronn Chery. Niet helemaal inzichtelijk is wie de meest recente stand van zaken heeft beschreven. Kortom - of de onderhandelingen opnieuw zijn vastgelopen of nog gaande zijn is lastig in te schatten. Wij vermoeden dat beide clubs nog wel met elkaar in gesprek zijn.

Op vrijdag 19 juli 2013 schreven we al het volgende:

 

We denken op dit moment dat de berichten nog niet erg betrouwbaar zijn. Normaliter is Omroep West één van de eerste bronnen als het transfers inzake ADO Den Haag betreft, en hoe moeten we de forse transfersom zien in het licht van het gratis van de hand doen van Mitchell Schet, zeer onlangs door FC Groningen aan datzelfde ADO Den Haag?

 

Zeer snel zal duidelijk worden of er in de Haagse geruchten een kern van waarheid schuilt, of niet. Hans Nijland heeft vandaag in een e-mail aan een supporter overigens de volgende zin opgenomen: "Wij hopen de komende dagen te kunnen melden dat we de selectie verder hebben versterkt en hebben absoluut veel vertrouwen in een goede en mooie toekomst voor onze mooie club." Wij gaan er vooralsnog vanuit dat de algemeen directeur van FC Groningen op Krisztian Adorjan en William Ekong doelt. Wie Tjaronn Chery haalt, die haalt hem voor de basis. Dat geldt echter ook voor Krisztian Adorjan. Alleen al om die reden denken we niet dat FC Groningen beide spelers aan de selectie wil toevoegen. Eén van beiden zou op de bank belanden. Daar kan echter ook Hilal Ben Moussa als back-up voor Adorjan zitten!

 

UPDATE zaterdag 20 juli 2013: "FC Groningen is weer in gesprek met Tjaronn Chery"

Het Dagblad van het Noorden heeft de geruchten met betrekking tot Tjaronn Chery ongetwijfeld bij FC Groningen geverifieerd en schrijft op Twitter: "FC Groningen is weer in gesprek met Tjaronn Chery. Eerder gaf de clubleiding aan dat de transfer was afgeblazen" Het DvhN voegt toe het gevoel te hebben dat de transfer rond gaat komen. ADO Den Haag en FC Groningen zouden overigens ontkennen dat de deal al is afgerond. De krant verwacht dat er uiterlijk a.s. maandag duidelijkheid zal zijn. Volgens het DvhN is er "op zijn minst een lichte vorm van paniek" bij FC Groningen.

 

Tegen ons gaf het Dagblad van het Noorden aan de verwachten dat de komst van Krisztian Adorjan rond zal komen. Nog niet duidelijk is dat er in de huurconstructie een optie tot koop zal zijn begrepen. Dit heeft wel de voorkeur van FC Groningen. In de meest recente papieren editie van Voetbal International, die van afgelopen woensdag, staat dat Adorjan volgens Erwin van de Looi de creatieve schakel is die momenteel nog ontbreekt. Op dat moment, drie dagen geleden dus, schreef VI nog dat FC Groningen definitief afzag van Chery. In de voetballerij is echter niets zo definitief als het lijkt! Adorjan scoorde afgelopen seizoen als aanvallende middenvelder 10 doelpunten in 23 wedstrijden, aldus een forum van Liverpool. Een prima moyenne, oftwele "quite impressive", aldus de Engelse site.

 

Betekent dit dat FC Groningen binnenkort mogelijk drie nieuwe spelers presenteert? Ook de komst van William Ekong lijkt immers nabij. Let wel: het eerste competitieduel speelt FC Groningen al op zaterdag 3 augustus a.s.!

 

ADO Den Haag speelt vanmiddag overigens een oefenduel tegen Excelsior. Chery start bij ADO in de basis. Jerson Cabral, beoogd opvolger van Chery, is echter als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd, aldus Groen Geel Hart.

 

Omroep West en RTV Noord: "Clubs komen er voorlopig niet uit"

Omroep West, na de oefenwedstrijd ADO Den Haag - Excelsior: "ADO Den Haag laat desgevraagd weten dat Jerson Cabral een interessante optie is indien Tjaronn Chery vertrekt. Voor de Haagse aanvaller is interesse uit Groningen, maar de onderhandelingen zitten momenteel vast."

 

In een interview met Omroep West gaat ADO-trainer Maurice Steijn vanaf ca. 2'45'' nader in op de ontwikkelingen rond Jerson Cabral en Tjaronn Chery. Uit Steijns reacties maken we op dat het bod van € 900.000 dat circuleert wel eens zou kunnen kloppen.

 

Ook volgens RTV Noord komen de clubs er voorlopig niet uit: "FC Groningen richt zich op 2 creatieve middenvelders en onervaren verdediger. Status FC Groningen vs Chery nagenoeg ongewijzigd, definitieve streep door zijn komst is nooit sprake van geweest. Clubs komen er voorlopig niet uit. Oefenwedstrijd tegen Mainz heeft onderhandelingspositie FC geen goed gedaan." (1, 2, 3)

 

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Clubs praten, clubs komen er niet uit. Clubs praten opnieuw, clubs komen er opnieuw niet uit. Het begint op een soap te lijken, en dat op twee weken vóór aanvang van de competitie!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.