Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

45 gasten online

"FC Groningen volgt situatie rond 25-jarige aanvaller Reza Ghoochannejhad"

In de Belgische pers werd gisteren in een tweetal artikelen ingegaan op de situatie rond Reza Ghoochannejhad (voetbalnaam Reza), de 25-jarige aanvaller die Standard Luik afgelopen zomer overnam van Sint-Truidense VV (STVV) maar bij zijn nieuwe club niet op een basisplaats kan rekenen. Hij overweegt een (tijdelijk) vertrek uit Luik; FC Groningen zou naast Heracles Almelo één van de clubs zijn die zijn situatie met belangstelling volgen.

Hij wil dolgraag op het komende WK voor Iran schitteren, maar ziet zijn kansen op wedstrijdminuten bij Standard steeds meer slinken. De club contracteerde eerder deze maand Igor De Camargo, en Reza ziet het allemaal met gemengde gevoelens aan: "De kans is groter dat ik vertrek dan dat ik blijf. Ik moet realistisch zijn. Als zowel Batshuayi, Ezekiel, De Camargo en Biton voor me komen in de pikorde, ga ik niet veel aan spelen toekomen. Dan is het misschien best dat de club me een seizoen uitleent. Er is interesse uit Nederland en België. We zien wel wat voor oplossing er uit de bus komt. Ik blijf ervan overtuigd dat ik bij Standard kan slagen, maar dan moet ik wel een eerlijke kans krijgen", zo verklaart hij tegenover Het Belang Van Limburg (papieren editie).

 

De Gazet van Antwerpen, editie Metropool Stad (eveneens papieren editie), is nog concreter: "Reza Ghoochannejhad wil graag spelen met het WK in het vooruitzicht en denkt eraan de Rouches te verlaten. De aanvaller geniet interesse uit binnen- en buitenland. Onder meer KV Mechelen, Lierse, Heracles, Groningen en Osasuna volgen de situatie.

 

Reeds op 12 april 2012 was FC Groningen volgens diverse artikelen in de Belgische pers geïnteresseerd in Reza Ghoochannejhad, de toen nog 24-jarige aanvaller van STVV, zie ons artikel van die dag. We schreven toen o.a.:

 

Standard Luik heeft zich nl. ook gemeld voor de linker aanvaller, die ook aan de rechterflank en tevens centraal voorin uit de voeten kan. Bij Standard zou hij een vierjarig contract kunnen tekenen en volgens de gebroeders Eijkelkamp, niet alleen de zaakwaarnemers van Maikel Kieftenbeld maar ook van Reza, is hun pupil toe aan een stapje hogerop. "Er is ook interesse uit Nederland, Duitsland en Rusland, maar die is nog niet concreet. Standard heeft voorlopig een streepje voor", zo verklaart René Eijkelkamp in het Belgische Nieuwsblad.

 

Reza vertrok echter naar Standard waar hij een contract tot medio 2016 tekende.

 

Zoals Henk Veldmate deze week eerder al in de papieren editie van Voetbal International verklaarde: er zullen eerst spelers van de loonlijst geschrapt moeten worden voordat er aan verdere versterking van de selectie gedacht kan worden. Met de start van de competitie voor de deur kunnen we ons niet voorstellen dat Reza deze zomer al gehaald zal worden. Wellicht komt dit anders te liggen bij een vertrek uit Groningen van Género Zeefuik of David Texeira. Een mogelijkheid is ook dat Reza door FC Groningen werd gevolgd toen Krisztian Adorjan en Tjaronn Chery nog niet waren vastgelegd, en kan er nu een streep door de naam van Reza.

 

Reza is een Nederlandse voetballer van Iraanse afkomst die op 29 september 1987 geboren werd in het Iraanse Mashhad, een stadje met een kleine drie miljoen inwoners, en als kind met zijn familie verhuisde naar Nederland. Daar speelde hij eerst  voor LAC Frisia 1883 en SC Cambuur en verkaste toen naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hij werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles en FC Emmen, werd in 2009 door Go Ahead Eagles ingelijfd en speelde van 2010-2011 weer voor SC Cambuur. Sinds het begin van het seizoen 2011-2012 was Sint Truiden zijn werkgever, waarna Standard Luik hem overnam.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

12-04-2012 "FC Groningen geïnteresseerd in Reza Ghoochannejhad"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.