Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

186 gasten online

"Matías Jones dichtbij overgang naar Defensor Sporting uit Uruguay"

UPDATE dinsdag 13 augustus 2013: Contract Matías Jones per direct ontbonden

Volgens het Uruguayaanse Tenfield.com is Matías Jones dichtbij een overgang naar Defensor Sporting, de vroegere club van David Texeira. De transfer zou in de komende uren zijn beslag krijgen; dit is overigens een in Uruguayaanse media veel gebezigde term die niet al te letterlijk opgevat moet worden. De ons onbekende sportjournalist Alen Banewur is op Twitter nog stelliger en zegt dat Jones aan Defensor is verkocht. Ook La Oral Deportiva en cambiodefrente spenderen er een zinnetje aan.

 

UPDATE dinsdag 13 augustus 2013: Contract Matías Jones per direct ontbonden

 

Lees onderaan het artikel over de ontwikkelingen van vandaag.


Defensor Sporting rondt transfer Matías Jones af

Defensor Sporting heeft de transfer van Matiás Jones op donderdag 15 augustus 2013 afgerond en bekendgemaakt op de clubsite. Wij wensen Matías heel veel succes in zijn geboorteland!

 

De Uruguayaanse competitie begint dit weekeinde; Defensor begint a.s. zondag met een uitwedstrijd bij Liverpool Fútbol Club, dat net als Defensor uit de hoofdstad Montevideo afkomstig is.

 

Matías Jones tekent tweejarig contract voor Defensor Sporting

Volgens Ovación tekent Matías Jones een éénjarig contract voor Defensor Sporting. Inmiddels weten we echter dat dit niet correct is en dat Matías Jones een tweejarig contract zal tekenen. Het papierwerk is echter nog helemaal in orde; Matías is zondag derhalve nog niet speelgerechtigd. Een akkoord met de club heeft hij al wel. (Via Nars Broekhart en Matías Jones zelf)

Eerder schreven we op maandag 12 augustus en dinsdag 13 augustus 2013 al het volgende:

 

Matías Jones werd in januari 2011 met ingang van het seizoen 2011-2012 door FC Groningen gecontracteerd; hij werd voor € 750.000 overgenomen van het Uruguayaanse Danubio, waar hij voornamelijk in het beloftenelftal had gespeeld.

 

Zijn contract met FC Groningen loopt nog tot medio 2014; FC Groningen bezit een optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen.

 

Matías Jones was vanochtend nog wel aanwezig op de training van FC Groningen en zou vanavond meedoen in het oefenduel van Jong FC Groningen tegen de reserves van SC Cambuur, maar Jones werd op het laatste moment vervangen door Kevin Mennega.

 

Jones speelde alleen in zijn eerste seizoen voor het eerste elftal van FC Groningen, en wel 12 maal, waarvan vier maal als basisspeler. Afgelopen seizoen werd hij na de winterstop aan FC Emmen verhuurd. Dit seizoen maakt hij deel uit van de selectie van Jong FC Groningen, waaruit blijkt dat Jones inmiddels één van de meest ongelukkige aankopen van FC Groningen van de laatste jaren mag worden genoemd.

 

Een verkoop van de 22-jarige Uruguayaan zou voor alle partijen het allerbeste zijn. Hij heeft echter wel eens laten weten graag in Nederland te willen blijven, ook al zou het met zijn voetbalcarrière hier niet vlotten. We zullen dus nog even moeten afwachten hoe betrouwbaar de berichten uit de Uruguyaanse media zijn.

 

Tenfield: betrouwbaar medium

Tenfield is in onze ogen een vrij betrouwbare krant. Het berichtte op 30 januari 2012 over de interesse van FC Groningen in Camilo Mayada, die op verzoek van FC Groningen op een Zuid-Amerikaans vliegveld verbleef in afwachting van effectuering van de transfer van Maikel Kieftenbeld naar Club Brugge. Mayada was de beoogde vervanger van Kieftenbeld. Club Brugge verhoogde het eerder gedane miljoenenbod echter niet, waarna FC Groningen afzag van het contracteren van Mayada. Al dit fraais is hier na te lezen. Een half jaar eerder schreef datzelfde Tenfield over onderhandelingen tussen FC Groningen en Defensor over David Texeira. Ook dit bleek later geen loos alarm. Zie ons artikel van 29 juli 2011.

 

Matías Jones tijdens zijn presentatie op 18 februari 2011 (foto: Eric Smit)

 

"FC Groningen met Matías Jones in gesprek over ontbinding contract"

Stef de Bont van Voetbal International schrijft op dinsdag 13 augustus 2013 dat FC Groningen met Matías Jones in gesprek is over de ontbinding van zijn nog tot medio 2014 lopende contract. Jones mag zijn kunsten op proef in Uruguay vertonen; mocht hij elders tekenen, dan wil FC Groningen wel een doorverkooppercentage bedingen, aldus De Bont (1, 2). Onder die conditie zal Jones dus transfervrij uit Groningen kunnen vertrekken. Eerder in deze transfer window mochten ook Leonard Nienhuis en Mitchell Schet de club transfervrij verlaten. Beiden hadden nog wel een doorlopend contract.

 

"FC Groningen hoopt er vandaag uit te komen met Defensor Sporting"

Volgens RTV Noord is FC Groningen met Defensor in gesprek over een transfervrije overgang van Jones. De site citeert Hans Nijland: "Wij hopen er vandaag uit te komen met Defensor. Insteek is om Matias transfervrij te laten vertrekken, maar wij willen wel een doorverkoopclausule.

 

UPDATE dinsdag 13 augustus 2013: Contract Matías Jones per direct ontbonden

 

FC Groningen schrijft op de clubsite dat het contract van Matías Jones per direct is ontbonden. De Trots van het Noorden vult aan: "De Zuid-Amerikaan keert transfervrij terug naar zijn geboorteland en gaat daar hoogstwaarschijnlijk spelen voor Defensor. FC Groningen heeft bij de gemaakte afspraken een doorverkooppercentage bedongen bij een eventuele toekomstige transfer van Jones." Inmiddels meldt het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen het contract heeft afgekocht met een aantal maandsalarissen. Matias Jones zal morgen in Uruguay met Defensor onderhandelen over een tweejarige verbintenis, aldus FC Groningen TV vanavond. Wim Masker schrijft in de Gezinsbode dat het gebruikelijk is om bij contractontbinding een aantal maandsalarissen mee te geven: "Zo kregen in het verleden Gonzalo Garçia-Garçia en Serhat Koç een zak geld mee bij hun voortijdige afscheid."

 

Jones toont zich op de clubsite dankbaar en zegt dat de club en supporters altijd goed voor hem zijn geweest. Op Twitter vertelde hij: "Strange feelings!! Happiness and sadness together!! You always know that this come but you are never ready for it!!! Thanks for the support and positive words!! I wished that my step here was different, i gave my best and i tried in all ways!!" (1, 2)

 

Matías Jones zal vandaag nog met zijn moeder terugvliegen naar Uruguay.

 

Matías Jones was gisteren voor het

laatst op weg naar het TCN trainingsveld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.