Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

268 gasten online

Piotr Parzyszek: "FC Groningen had in de zomer belangstelling voor mij"

Op woensdag 26 juni jl. schreven wij in dit artikel dat Piotr Parzyszek, de op 8 september jl. 20 jaar geworden aanvaller van De Graafschap, met FC Groningen in verband werd gebracht. In een interview met Tjerkstra Media bevestigt de jonge Pools-Nederlandse aanvaller deze week de interesse van FC Groningen in de afgelopen transfer window: "Ik weet dat FC Groningen belangstelling had in mijn persoon, maar concreet is het niet geworden. Daarnaast heb ik vanuit de media moeten vernemen dat AZ interesse had, maar daar weet ik niks van."

 

Parzyszek zegt te hopen dat geïnteresseerde clubs hem ook dit seizoen zullen volgen. Hij zal echter niet blind voor een andere club tekenen: "Ze moeten het wel echt in mij zien zitten als ze me willen hebben. Bovendien moet mijn huidige club er ook wat aan winnen."

 

Piotr Parzyszek scoorde vanavond drie doelpunten voor De Graafschap in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente (uitslag: 3-3, na een 0-3 achterstand voor de Superboeren). Vorige week won De Graafschap uit bij VVV-Venlo met 0-4, en de trefzekere Piotr nam toen de 0-1, 0-2 en 0-3 voor zijn rekening.

Wij denken dat FC Groningen er veel aan gelegen is om de volledig op een zijspoor geraakte David Texeira, die vier andere spelers in de pikorde vóór hem weet en een aflopend contract heeft, in de winter te verkopen. Op die manier kan FC Groningen nog een bescheiden vergoeding voor de Uruguayaan ontvangen. We sluiten niet uit dat FC Groningen dan opnieuw blijk geeft van haar belangstelling voor Piotr Parzyszek, die in de eerste negen wedstrijden van De Graafschap negen maal het net wist te vinden. Afgelopen seizoen maakte hij in 28 Jupiler League-wedstrijden en vier nacompetitieduels van De Graafschap zijn opwachting en scoorde daarin 13 doelpunten. Zijn contract loopt nog tot medio 2016; in de zomer werd door de Poolse media een vraagprijs genoemd van € 800.000. 

 

 

Gerelateerd artikel:

 

26-06-2013 FC Groningen volgt Pools-Nederlandse aanvaller Piotr Parzyszek

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.