Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

"Michael de Leeuw wil weg bij FC Groningen"

Johan Derksen heeft vanavond bij het RTL7-programma Voetbal International gemeld dat Michael de Leeuw FC Groningen wil verlaten. Derksen lichtte dit verder niet toe, maar het moge duidelijk zijn dat de topscorer van vorig seizoen onder Erwin van de Looi op een dood spoor is beland. Onder Robert Maaskant, die een systeem hanteerde met twee controlerende middenvelders waar ruimte was voor een speler 'op tien', speelde De Leeuw 35 officiële wedstrijden waarin hij 12 maal scoorde, maar dit seizoen moet Michael de Leeuw genoegen nemen met een rol op het tweede plan.

 

Michael de Leeuw: "Ik zal niet snel opgeven, maar er moet wel perspectief zijn, anders overweeg ik in de winter om me heen te kijken"

Op VI.nl staat een iets genuanceerder artikel. Michael de Leeuw verklaart het volgende: "Ik zal niet snel opgeven, maar er moet wel perspectief zijn. Als de situatie niet verandert, overweeg ik zeker in de winter om me heen te kijken. Ik sta al te lang stil. Na de overwinning bij NEC vertelde de trainer dat hij het elftal intact wilde houden. Daar heb ik begrip voor, maar een jongen op mijn leeftijd moet wel spelen. Ik hoop dat ik dit seizoen alsnog de kans krijg."

Het contract van de 27-jarige De Leeuw loopt nog tot medio 2016. Hij werd op 22 mei 2012 door FC Groningen gepresenteerd; hij maakte voor een gelimiteerd transferbedrag van € 125.000 de overstap van het gedegradeerde De Graafschap naar de Trots van het Noorden. Hij was bewust gehaald voor de positie 'op tien', een plek die in het huidige spelsysteem van FC Groningen niet bestaat.

 

Michael de Leeuw en Mitchell Schet tijdens de persconferentie

op 22 mei 2012. Ook Género Zeefuik werd die dag vastgelegd,

maar de spits was toen nog met Jong Oranje op pad (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.