Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

50 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in IJslandse middenvelder Elmar Bjarnason"

Het Deense BT.dk meldt dat FC Groningen één van de drie Nederlandse clubs is die geïnteresseerd zijn in Elmar Bjarnason. Naast de Trots van het Noorden zouden ook FC Utrecht en N.E.C. het vizier op de 26-jarige linker middenvelder van het Deense Randers FC hebben gericht. Het bericht is overgenomen door o.a. Tipsbladet en bold.dk. Theódór Elmar "Teddy" Bjarnason werd op 4 maart 1987 in de IJslandse hoofdstad Reykjavik geboren en speelde tot nu toe voor KR Reykjavík, Celtic, Lyn (Noorwegen) en IFK Göteborg, en vertrok begin 2012 naar het Deense Randers FC.

Een kruisbandblssure hield hem een groot deel van 2012 aan de kant, maar inmiddels is hij alweer ruim een jaar fit.

 

Zijn contract loopt nog tot medio 2015. In een eerder stadium gaven ook de Britse Championship-clubs Ipswich en Brighton & Hove Albion blijk van hun interesse in Bjarnason, die IJslands international is. Gesproken wordt over een overgang die mogelijk komende winterstop al z'n beslag zou kunnen krijgen. Volgens de Deense media is Bjarnason de 'motor' op het middenveld bij Randers, dat na 17 wedstrijden op een negende plaats in de hoogste Deense divisie staat. Aan de Deense Superliga doen overigens maar 12 clubs mee. 

 

Afgelopen seizoen speelde hij 17 competitieduels voor Randers; dit seizoen speelde hij tot nu toe 16 wedstrijden. In competitieverband scoorde hij nog niet voor zijn huidige werkgever.

 

Foto: Randers FC

 

Volgens de clubsite van Randers is Bjarnason een intelligente, creatieve speler die bovendien energiek is en over een groot loopvermogen beschikt. Mogelijk moet hij als het 'type Bacuna' gezien worden dat volgens hoofdtrainer Erwin van de Looi in de huidige selectie van FC Groningen nog ontbreekt. Wij schreven over het perspraatje van 4 oktober 2013 o.a. het volgende:


Erwin van de Looi gaf aan dat er een betere balans op het middenveld (volgens Van de Looi de key factor in het team) was toen Leandro Bacuna nog niet verkocht was. FC Groningen had een aantal controleurs; er is voor gekozen om van een aantal daarvan afscheid te nemen en een voetballer aan te trekken (Tjaronn Chery). Van de Looi mist nu een type Bacuna. Maar: "Ik verschuil me nergens achter. Welke balans je ook hebt, je hoeft niet met 5-0 van FC Twente te verliezen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.