Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

Turkse Trabzonspor ziet in Granqvist eerste kandidaat voor versterking defensie

In de Turkse pers is vandaag de naam van Andreas Granqvist opgedoken. Onze rots in de branding wordt in verband gebracht met Trabzonspor. De club, die dit seizoen met Hugo Broos als hoofdcoach startte maar Broos inmiddels heeft ingewisseld voor Şenol Güneş, zou dan wel een bedrag van 3,5 miljoen euro op tafel moeten leggen. Naast Granqvist worden meer kandidaten genoemd en wel Michael Dingsdag (Heerenveen, na dit seizoen transfervrij), Marko Suler (Genk, Slowaaks international), Stef Wils (ook Genk), Jelle van Damme (Anderlecht) en Carlos Javier Matheu (aanvoerder van het Argentijnse Independiente).

 

Zonder bronnen geen betrouwbaar stukje, en daarom hebben we eerst eens gezocht of het bericht dat het gewraakte Frisian Pride vandaag naar buiten heeft gebracht op meer dan luchtfietserij is gebaseerd. En ja, in de Turkse pers wemelt het inderdaad van de berichten over de interesse van de Turkse club uit Trabzon in onze Zweedse kanjer. Het gaat echter in alle gevallen om hetzelfde bericht, dat te lezen is bij Forza 61, Medya Trabzon, Günebakiş en Trabzonspor Kulübü.

 

De kop van het artikel luidt "İLK ADAY GRANQVİST", wat zoveel betekent als "Granqvist eerste kandidaat". De 1,92 meter-lange Granqvist wordt geroemd om zijn effectiviteit in de lucht ("kanon" c.q. "luchtpistool, doeltreffend vanuit elke plek"), en men bewondert hem omdat hij ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd van 24 jaar al deel uitmaakt van het Zweedse nationale elftal. Als grootste nadeel wordt zijn nog tot medio 2012 lopende contract gezien, dat tegen een bedrag van naar verluidt 3,5 miljoen euro zal moeten worden afgekocht.

 

Grootste pré van Michael Dingsdag, een volgens menigeen volkomen gestoord element in de selectie van Heerenveen, is diens transfervrije status aan het eind van dit seizoen.

 

We zullen de berichtgeving met belangstelling blijven volgen. We weten niet of Granqvist (die we na dit seizoen tot ons grote verdriet zeker bij de Trots van het Noorden zien vertrekken omdat zijn indrukwekkende klasse hem voor de FC onhoudbaar zal maken, zo vrezen wij met grote vreze) geïnteresseerd is in een overgang naar het woelige Turkije.

 

In de Friese pers wordt inmiddels al gespeculeerd over een overgang van Dingsdag naar Trabzonspor waarna Granqvist de vacante plek bij Heerenveen kan innemen. Best mogelijk dat deze geruchten nergens op zijn gebaseerd, maar het is wel precies datgene wat we hebben benoemd als zijnde een groot gevaar dat schuilt in het aanblijven van Ron Jans als coach van FC Groningen, de komende maanden. Hij kan in die tijd met allerlei spelers gesprekken voeren, die niet perse alleen maar over FC Groningen hoeven te gaan. Dit zou niet typisch Jans zijn, maar typisch voor de voetballerij, zo werkt het daar nou eenmaal, alle vooraf uitgesproken goede bedoelingen (trainer) c.q. verwachtingen over goede bedoelingen (clubmanagement) ten spijt.

 

Zijn de poppen nu al aan het dansen? De overgang van Jans naar Heerenveen blijft extreem wrang smaken, en is zeker niet vrij van risico's voor de FC.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.