Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online

"FC Groningen bekijkt aanvallend ingestelde spelers in België"

Met dank aan FCG Forum: volgens het Franstalige Walfoot waren scouts van FC Groningen afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en KV Kortrijk. Ook Manchester United, Southampton, ajax, AZ en FC Utrecht zouden een delegatie naar het duel, dat in 0-0 eindigde, hebben gestuurd.

 

De sportsite noemt drie spelers die in aanmerking komen om gescout te worden: Hamdi Harbaoui (Lokeren, 28, spits), Ivan Santini (Kortrijk, 24, spits) en Hans Vanaken (Lokeren, 21, aanvallende middenvelder). Het is echter uiteraard mogelijk dat er andere namen op het lijstje van de Groningse scouts stonden. Bij Kortrijk speelt ook o.a. Teddy Chevalier, de bij RKC Waalwijk weggestuurde aanvaller.

Hamdi Harbaoui

Harbaoui werd op 5 januari 1985 in het Tunesische Bizerte geboren en bezit zowel de Tunesische als de Belgische nationaliteit. Hij speelt sinds medio 2011 voor Sporting Lokeren; zijn contract loopt nog tot medio 2016. Hij is een echte diepe spits die dit seizoen tot nu toe 11 maal wist te scoren. Tegen Kortrijk begon hij op de bank; hij werd in de rust in de ploeg gebracht. 

 

Ivan Santini

Santini werd op 21 mei 1989 in Zadar geboren en is een Kroatische spits. Hij speelt sinds medio 2013 voor KV Kortrijk en heeft aldaar een tot medio 2016 lopend contract. Net als Harbaoui scoorde hij dit seizoen tot nu toe 11x. In het duel tegen Lopkeren startte hij in de basis, maar werd in de 83e minuut naar de kant gehaald.

 

Hans Vanaken

Vanaken werd op 24 augustus 1992 in het Belgische Akselwal geboren. Via de jeugdopleiding van PSV en Lommel United belandde hij medio 2013 bij Sporting Lokeren. Zijn contract loopt tot medio 2016; Lokeren bezit een optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen tot medio 2017. Vanaken is een middenvelder die in de wedstrijd tegen Kortrijk 'op tien' speelde in een 4-2-3-1 concept. Hij is 1,85m lang en scoorde dit seizoen tot nu toe 5x.

 

Van links naar rechts: Hamdi Harbaoui, Ivan Santini, Hans Vanaken

 

Kijkende naar de huidige spelersgroep van FC Groningen, dan nemen wij aan dat FC Groningen pas een centrumspits als Hamdi Harbaoui of Ivan Santini zal pogen te contracteren als er één van de huidige aanvallers vertrekt. De Trots van het Noorden zal er veel aan gelegen zijn om David Texeira in de winterstop van de hand te doen, om in de zomer niet voor moeilijke financiële afwegingen te staan. Licht de FC de optie en verlengt het de verbintenis met de Uruguayaan met nog eens twee jaar, dan zal Texeira als niet-EU-speler ook de komende tijd zwaar op de salarislijst drukken. Wordt de optie niet gelicht, dan is FC Groningen verplicht om Texeira ca. € 500.000 aan achterstallig salaris mee te geven. Transfereren in de winterstop lijkt voor alle partijen het beste. Maar wie is in een zelden spelende aanvaller geïnteresseerd? Matías Jones bewees overigens dat er ook in dat soort uitzichtloos lijkende situaties oplossingen mogelijk zijn. Afwachten!

 

Mogelijk staat Hans Vanaken prominent op het lijstje van FC Groningen. De Belg speelt bij Lokeren echter op een positie ('op tien') die op dit moment bij FC Groningen niet aanwezig is. Bovendien lijkt de selectie met Tjaronn Chery, Krisztian Adorjan en Michael de Leeuw al ruim in de aanvallende middenvelders te zitten. De Leeuw is al naar voren geschoven omdat er voor hem op het middenveld geen plek is. Mogelijk schuilt er in Vanaken echter een dynamische Bacuna-achtige speler die volgens Erwin van de Looi in de huidige spelersgroep nog ontbreekt.

 

De komende transfer window zal ongetwijfeld weer de nodige spannende geruchten met zich meebrengen!

 

Statistieken Lokeren - Kortrijk:


Opstelling Lokeren:

B. Barry, M. Marić, G. Galitsios, J. Taravel (46' H. Harbaoui), D. Odoi, A. Scholz, K. Persoons, K. Overmeire, Dutra, N. De Pauw, H. Vanaken

 

Opstelling Kortrijk:

D. Keet, G. De Mets, Ž. Tomašević, M. Heylen, N. Pavlović, M. Oussalah, T. Matton, S. De Smet, T. Chevalier, I. Santini (83' E. Coulibaly, B. Capon

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.