Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Adnane Tighadouini van Vitesse"

UPDATE:  "Tighadouini verkiest NAC boven FC Groningen en tekent voor 3,5 jaar in Breda"

Stand van zaken woensdag 18 december 2013:

VI.nl bericht vandaag dat FC Groningen in de 21-jarige Adnane Tighadouini van Vitesse is geïnteresseerd. Ook NAC Breda is van de aanvallend ingestelde speler gecharmeerd, en SC Cambuur heeft zich zelfs al officieel in Arnhem gemeld, aldus VI. Het medium schrijft dat er er voor Vitesse twee opties bespreekbaar zijn: òf hij verlengt zijn contract en wordt verhuurd òf hij wordt deze winter nog verkocht. Gezien de financiële positie van FC Groningen lijkt het ondenkbaar dat FC Groningen de vereiste transfersom op tafel zal leggen, en dus lijkt de verhuuroptie de enig reële, ook al loopt het contract van Tighadouini af.

 

UPDATE:  "Tighadouini verkiest NAC boven FC Groningen en tekent voor 3,5 jaar in Breda"

Dennis van Bergen van Voetbal International bericht op vrijdag 3 januari 2014 op Twitter dat Adnane Tighadouini NAC Breda boven FC Groningen verkiest en voor 3,5 jaar in Breda tekent. Hij wordt dus niet gehuurd maar definitief overgenomen. VI.nl schrijft dat NAC Breda geen transfersom hoeft te betalen, maar dat Vitesse een doorverkooppercentage heeft bedongen bij een eventuele transfer van Tighadouini. Over de interesse van FC Groningen schrijft VI: "Ook FC Groningen was tot vandaag nadrukkelijk in de race om Tighadouini aan te trekken. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor SC Cambuur. Ook die club had nu belangstelling, maar de bij Vitesse opgeleide speler, die tevens als middenvelder uit de voeten kan, wees die interesse van de hand. Zoals ook RKC Waalwijk nul op het rekest kreeg."

 

Volgens Gerard Bos, sportjournalist van het Friesch Dagblad, grijpt SC Cambuur naast Tighadouini omdat NAC Breda hem definitief voor de langere termijn wilde overnemen en niet zoals Cambuur wilde huren. Wellicht is dit ook de reden dat FC Groningen naast de speler heeft gegrepen (1, 2). Elwin Baas van RTV Noord, die met Henk Veldmate heeft gesproken, schrijft dat FC Groningen zeker interesse had in Tighadouini, maar pas komende zomer. Volgens Stef de Bont van VI ging het tussen NAC en FC Groningen, en was SC Cambuur al niet meer in beeld. Hoe dan ook, Adnane Tighadouini komt niet naar FC Groningen.

Adnane Tighadouini werd op 30 november 1992 in Ede geboren, maar bezit ook de Marokkaanse nationaliteit; hij is Marokkaans international. Via de jeugdopleiding van VV Ede en VV Blauw Geel '55 uit Ede belandde hij in 2003 in de Voetbal Academie van Vitesse/AGOVV.

 

In de winterstop van het seizoen 2011-2012 werd hij als speler van Jong Vitesse/AGOVV verhuurd aan FC Volendam; afgelopen seizoen werd hij aan SC Cambuur verhuurd. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.