Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

216 gasten online

"Kuban Krasnodar bood afgelopen zomer voor Virgil van Dijk veelvoud van bedrag dat Celtic betaalde"

Op 21 juni jl. werd bekend dat Virgil van Dijk voor een transferbedrag van € 2,7 miljoen aan Celtic werd verkocht; het bedrag kan met bonussen oplopen tot ca. € 3 miljoen. FC Groningen bedong tevens een doorverkooppercentage van 10%. Vandaag kunnen we in de papieren editie van Voetbal International lezen dat ook het Turkse Kasimpasa en Hannover 96 uit de Bundesliga interesse hadden. Het Russische Kuban Krasnodar probeerde de deal met Celtic nog te blokkeren door op de valreep een veelvoud van het bedrag dat Celtic uiteindelijk betaalde te bieden.

Het is de vraag of Virgil van Dijk zelf bereid was geweest naar Rusland te vertrekken, aangezien VI schrijft dat de sportieve ambities overwonnen. Feit is wel dat FC Groningen de Russische miljoenen bijzonder goed had kunnen gebruiken. 

 

We vragen ons af hoe sterk FC Groningen het onderhandelingsspel met Celtic gespeeld heeft. Als Hans Nijland de gesprekken met Celtic on hold zou hebben gezet toen Kuban Krasnodar zich meldde, welk shirt zou Virgil van Dijk nu gedragen hebben? Wellicht had Nijland zijn jawoord al aan Celtic gegeven? De clubleiding van Celtric gaf onlangs wel aan dat het de prijs die het voor Van Dijk moest betalen als een koopje beschouwde. Soortgelijke signalen ventileerde de clubleiding van Aston Villa recentelijk ook, toen de transfersom die voor Leandro Bacuna betaald moest worden ter sprake kwam.

 

Kuban Krasnodar staat op dit op een negende plaats in de hoogste Russische competitie, op 16 punten van koploper Zenit Sint-Petersburg. Troosteloos laatste is Anzhi. Als de geldstroom wordt dichtgedraaid, zoals bij Anzhi gebeurde, dan stort een club heel snel in, zeker in Rusland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.