Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

De Telegraaf lanceert wild gerucht: "Filip Kostic interessante optie voor ajax voor positie rechtsbuiten"

Stand van zaken vrijdag 20 december 2013:

Mike Verweij, ajax-watcher van De Telegraaf, komt vandaag op de site van zijn werkgever aan het woord. Hij zegt dat ajax op zoek is naar een rechtsbuiten, en dan kan kiezen uit binnen- en buitenlandse opties. Als over de grens gekeken wordt, dan komen Ola John en Nordin Amrabat in aanmerking om de selectie van de hoofdstedelingen op huurbasis te versterken. Wordt binnen de Eredivisie gekeken, dan kan er naast gehuurd ook gekocht worden. Voornaamste kandidaat lijkt in dat geval Guus Hupperts van Roda JC. Frank de Boer bevestigde vandaag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC dat ajax zijn verrichtingen volgt.

 

Volgens Verweij is 'bijvoorbeeld Filip Kostic' ook een hele interessante speler die de positie van rechtsbuiten kan gaan innemen en nog gevormd kan worden.

 

UPDATE donderdag 26 december 2013: Zaakwaarnemer Filip Kostic in onvervalst zaakwaarnemersjargon: "FC Groningen is het enige waar Filip Kostic voor gaat"

Niemand minder dan Zoran Pavlovic, de trotse bezitter van een niet onaanzienlijk strafblad en tevens de zaakwaarnemer van Filip Kostic, komt vandaag bij ajax showtime aan het woord. We kunnen een glimlacht niet onderdrukken bij het citeren van de illustere Serviër, wiens woorden we bijna zelf hadden kunnen bedenken: "Kostic focust zich nu alleen op zijn huidige club en FC Groningen is het enige waar hij voor gaat. ajax heeft nog niets laten weten aan ons."

 

Natuurlijk is er een direct verband tussen het feit dat Kostic zich op zijn huidige club focust en het feit dat een andere club zich nog niet concreet heeft gemeld. Wordt binnen onafzienbare tijd ongetwijfeld vervolgd, als Kostic zich zo goed blijft ontwikkelen.

 

UPDATE zaterdag 28 december 2013: "ajax informeert bij Benfica naar Ola John; Benfica reageert niet"; over Filip Kostic wordt niet gesproken

Valentijn Driessen, Chef voetbal van De Telegraaf, heeft aangegeven dat ajax bij Benfica heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Ola John de rest van het seizoen te kunnen huren. Volgens Driessen heeft Benfica nog niet gereageerd op de vraag van ajax. Hij denkt dat Benfica liever tot eind januari wacht. John zal nl. nodig zijn indien er tot die tijd een speler van Benfica geblesseerd raakt. Driessen denkt dat John zelf wel genegen is om naar Amsterdamn te vertrekken, en ook het salaris van de aanvaller zal z.i. geen probleem zijn. Over Filip Kostic wordt met geen woord gerept.

Op vrijdag 20 december jl. schreven we al het volgende:

 

Aangezien Kostic bij FC Groningen als linksbuiten speelt, en de Serviër bij zijn vorige club, FK Radnički 1923, ook uitsluitend als linksbuiten heeft gespeeld, denken we dat we het door Verweij gelanceerde gerucht onder de categorie 'broodje aap'-verhaal moeten rangschikken. De naam Filip Kostic werd door Frank de Boer niet in de mond genomen.

 

AD.nl heeft het bericht weliswaar overgenomen van De Telegraaf, maar enigszins aangedikt. De tijd zal leren of onze inschatting juist is, dan wel een foutieve 'wens die de vader is van de gedachte' is geweest.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.