Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

188 gasten online

"Club Atlético Peñarol uit Uruguay geïnteresseerd in David Texeira"

UPDATE 12 januari 2014: "David Texeira niet naar CA Peñarol en blijft bij FC Groningen"

Stand van zaken zondag 29 december 2013:

Op 27 december jl. schreven we in dit artikel dat binnen SC Cambuur, dat zich in aanvallend opzicht wil versterken, de naam van David Texeira was gevallen. Het jaar is echter nog niet om of er kan een naam worden toegevoegd aan het rijtje clubs dat wellicht geïnteresseerd is in de Zuid-Amerikaanse aanvaller. Het Uruguayaanse El Observador schrijft vandaag dat Texeira mogelijk de nieuwe speler wordt van Club Atlético Peñarol, de club waar aanvaller Carlos Rodrigo Núñez Techera, kortweg Carlos Núñez, in opspraak is geraakt.

 

Het Uruguayaanse Tenfield schreef twee dagen geleden ook al dat David Texeira aan Penarol was aangeboden. Tenfield schrijft dat Texeira nog te jong was toen hij in 2011 als 20-jarige naar Nederland ging. In het betreffende artikel wordt nog een speler aan Penarol gelinkt, en wel Paolo Hurtado. Hurtado, een aanvallende middenvelder, werd medio 2011 als speler van Club Alianza Lima uit Peru aan FC Groningen gelinkt, zie ons artikel van 22 augustus 2011. Tot een overgang naar Groningen kwam het niet, waarna Hurtado in 2012 naar het Portugese Futebol Clube Paços de Ferreira vertrok.

 

UPDATE zondag 12 januari 2014:

"David Texeira niet naar CA Peñarol en blijft bij FC Groningen"

Julio César Gard, journalist van het Uruguayaanse Tenfield, heeft ons laten weten dat er eind vorig jaar rond David Texeira daadwerkelijk iets speelde met betrekking tot CA Peñarol, maar dat dit niet tot een transfer heeft geleid. Volgens Gard zal Texeira bij FC Groningen blijven.

Op zondag 29 december jl. schreven we al het volgende:

 

Peñarol, dat als achtste eindigde in de zojuist beëindigde Apertura (het eerste deel van de competitie, dat wordt gevolgd door de Clausura) en in het mooie veenkoloniale geel-zwart speelt, zou echter meer spelers op het lijstje hebben staan, zo voegt de Uruguayaanse site toe.

 

Terecht wordt door El Observador bovendien on-Uruguayaans relativerend gezegd dat er dagelijks meldingen zijn van aangeboden spelers, en dat dit tot het moment van ondertekening van een contract weinig zeg.

 

Club Atlético Peñarol werd op 28 september 1891 door spoorwegwerkers opgericht onder de naam CURCC (Central Uruguay Railway Cricket Club). Het werd landskampioen in 2012-2013 en speelt in het grote Estadio Centenario in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De capaciteit is weliswaar teruggebracht van 100.000 naar 76.000, maar afgaande op onderstaande foto's lijkt het daar goed toeven voor liefhebbers van de echte voetbalsfeer:

 

 

We zijn benieuwd of David Texeira deel zal uitmaken van de selectie van FC Groningen dat een trainingskamp in Spanje heeft belegd. De groep spelers die zaterdag 4 januari 2014 naar Oliva zal afreizen wordt vermoedelijk op vrijdag 3 januari a.s. bekendgemaakt. Als Texeira in Groningen achterblijft, dan betekent dit o.i. dat er voor hem geen rol van betekenis in de tweede seizoenshelft van de FC is weggelegd en dat hij alle gelegenheid krijgt om uit te zien naar een andere club.

 

Treedt David Texeira in de voetsproren van Matías Jones (die bereid was in financieel opzicht water bij de wijn te doen, in ruil voor speeltijd en plezier) en keert hij na een minder geslaagde wending van zijn carrière terug naar zijn geboorteland? Als het aan FC Groningen ligt zeker. Eerder deze week schreven we al het volgende:

 

De Uruguayaan heeft een aflopend contract, maar FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met nog eens twee seizoenen te verlengen. Doet de Trots van het Noorden dit niet, dan dient het Texeira ca. € 0,5 miljoen aan niet-uitgekeerd salaris mee te geven. Lichten van de optie is echter eveneens een peperdure aangelegenheid: niet-EU-spelers strijken een vorstelijk honorarium op. Kortom, FC Groningen zal er veel aan gelegen zijn om Texeira in de winterstop te verkopen, daar waar SC Cambuur vermoedelijk primair aan huur is geïnteresseerd.

 

UPDATE woensdag 8 januari 2013: Peñarol uit Uruguay trekt Paolo Hurtado aan; nog geen nieuws over David Texeira

Inmiddels heeft CA Peñarol uit Uruguay op de clubsite bericht dat het Paolo Hurtado heeft aangetrokken; volgens Tenfield-journalist Julio César Gard betreft het een huurovereenkomst voor de duur van zes maanden. Over David Texeira wordt niets geschreven. Niet duidelijk is of het aantrekken van de rechter middenvelder Hurtado, die in 2011 met FC Groningen in verband werd gebracht, betekent dat er geen budget meer is voor het contracteren van David Texeira, gesteld dat CA Peñarol in de spits van FC Groningen geïnteresseerd is. Texeira verblijft momenteel met de FC in het Spaanse Oliva. De selectie vliegt a.s. zaterdag terug naar Nederland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.