Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

"FC Groningen test 19-jarige Argentijnse aanvallende middenvelder Lucas Ontivero"

Stand van zaken maandag 30 december 2013:

Zo tegen het einde van het jaar heeft de Uruguayaanse pers het op z'n heupen als het gaat om aan FC Groningen gerelateerde berichtgeving. Volgens het Uruguayaanse Tenfield.com wil FC Groningen Lucas Ontivero aan een test onderwerpen. Ontivero is een 19-jarige linksbenige Argentijnse aanvallende middenvelder van Centro Atlético Fénix, een club uit de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Volgens TurksVoetbal.net was Ontivero eerder deze maand ook al op proef bij Galatasaray; ook AC Milan en Manchester United zouden in hem geïnteresseerd zijn.

 

Voor wat het waard is: Transfermarkt taxeert zijn marktwaarde op € 200.000. Op de spelerslijst op de officiële clubsite van CA Fénix schittert Lucas Ontivero door afwezigheid. Aangezien de site sinds eind augustus 2012 niet meer is bijgewerkt, zegt dit weinig tot niets.

 

Onderaan het artikel hebben we de ontwikkelingen van de eerste dagen van januari 2014 samengevat!

Op maandag 30 december 2013 schreven we al het volgende:

 

De komende dagen zal duidelijk worden of het bericht uit de Uruguayaanse pers serieus genomen moet worden. Als hij daadwerkelijk op proef komt, dan vermoeden wij dat hij de eerste selectie van FC Groningen zal vergezellen tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva. 

 

Lucas Elías Ontivero werd op 9 september 1994 geboren in het San Fernando del Valle de Catamarca, dat in de Argentijnse provincie Catamarca ligt. Hij is dus nog geen 20 jaar oud en valt derhalve nog niet onder het salaristechnisch gezien dure non-EU-regime.

 

Toen hij nog maar 12 jaar jong was, werd hij gescout door Real Madrid, waarna hij drie maanden bij de Koninklijke verbleef; hij was aanvoerder van de zgn. "categoría.2". Op zijn 15e vertrok hij naar Mexico en speelde voor Merida FC. Ook Tottenham, AC Milan en Genoa deed hij aan, maar kon vanwege FIFA-belemmeringen niet gecontracteerd worden, waarna hij terugkeerde naar Mexico. Volgens InfiernoRoja.com, dat aangeeft dat hij 'op tien' een aantal indrukwekkende doelpunten heeft gescoord, hadden genoemde clubs, alsmede Real Madrid en Lugano, meer dan € 1 miljoen over voor Ontivero. Vanwege zijn jeugdige leeftijd mocht hij op grond van FIFA-reglementen echter niet door een Europese club gecontracteerd worden.

 

 

In 2011 streek hij neer bij Club Atlético Independiente uit Argentinië; het elftal waarin Ontivero speelde kwam uit in de zesde divisie. Op 13 april 2013 debuteerde hij voor zijn huidige club, Centro Atlético Fénix uit Uruguay, dat hem met ingang van 1 juli 2012 onder contract had genomen; op 11 mei 2013 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Fénix. Zijn lengte varieert volgens een aantal media tussen 1,67m en 1,70m, waarmee hij aan de kleine kant lijkt. Hij wordt in Argentijnse media echter beschouwd als één van de meest getalenteerde beloften die Independiente heeft voortgebracht; zijn spel, 'dat zijn tegenspelers verlamt', wordt soms zelfs vergeleken met dat van Maradona. Wij houden ons wat dat betreft op z'n Gronings liever even op de vlakte: eerst zien, dan geloven ;-)

 

Hij kan niet alleen 'op tien' uit de voeten, maar ook op beide vleugels; hij is in het verleden met name aan de linkerkant getest.

 

Centro Atlético Fénix eindigde in het eerste gedeelte van de Uruguayaanse competitie, de Apertura, als 13e. Het tweede gedeelte van de competitie, de Clausura, begint in het weekeinde van 1 en 2 februari a.s.

 

Enkele ietwat gedateerde beelden van Lucas Ontivero:

 

 

Meer Uruguayaanse bronnen melden proeftijd Lucas Ontivero bij FC Groningen

Ook het Uruguayaanse radiostation De Cancha En Cancha meldt op donderdag 2 januari 2014 op Twitter dat Lucas Ontivero op proef naar FC Groningen gaat; La Oral Deportiva meldt dat de Argentijn één van de drie spelers van Fénix is met wie geen rekening meer wordt gehouden. Bij Ontivero is de reden een beëindigd (of aflopend?) contract; hij mag zijn kunsten in Groningen vertonen, zo schrijft de site. Tenfield.com tenslotte meldt het bericht nogmaals.Waar rook is, is vuur!

 

De overgang van Lucas Ontivero van het Argentijnse Independiente naar Fénix uit Uruguay kwam medio 2012 overigens via tussenkomst van de FIFA tot stand. Bij Independiente had Ontivero een contract voor een half jaar getekend, met een optie voor nog eens twee jaar. Volgens FIFA was deze optie echter niet legitiem, waardoor hij gerechtigd was naar Féniz te gaan, aldus Independiente Rey Místico. Laten we hopen dat een eventuele overgang naar FC Groningen iets minder moeizaam tot stand komt.

 

Italiaanse pers: "FC Groningen bracht inmiddels bod uit op Lucas Ontivero; ook Catania, Genoa, Roma en Boca Juniors geïnteresseerd"

Volgens het Italiaanse CalcioMercato.it heeft FC Groningen inmiddels een bod uitgebracht op Lucas Ontivero. De Argentijn, die il 'nuovo Messi' (de nieuwe Messi) wordt genoemd, zou zeer recent echter ook in de belangstelling staan van drie Italiaanse clubs, te weten Catania, Genoa en Roma, alsmede van Boca Juniors uit Ontivero's geboorteland Argentinië.

 

Genoemde clubs zouden gebruik kunnen maken van de besluiteloosheid van Galatasaray, waar Ontivero in december heeft meegetraind. Roberto Mancini, trainer van de Turkse club, zou hebben geadviseerd Ontivero aan te trekken, maar tot een transfer is het nog altijd niet gekomen.


RTV Noord: "Henk Veldmate heeft nog nooit van Lucas Ontivero gehoord"

RTV Noord citeert Henk Veldmate op Twitter: "Ik heb nog nooit van deze jongen gehoord. Wat verschillende media berichten klopt dus niet."

 

Ontkenningen van Hans Nijland en Henk Veldmate - tja

Een kleine duik in de geschiedenis van het groen-witte management leert ons dat ontkenningen van de heren Nijland en Veldmate m.b.t. vermeende interesse in bepaalde spelers (en problemen inzake de financiële stand van zaken rond de FC) niet altijd letterlijk geïnterpreteerd hoeven te worden. Zo constateerden we in 2011 al het volgende, zie ons artikel uit maart 2011: "Wat betreft vermeende interesse FCG in André Carillo van Club Alianza: niets van waar, aldus Nijland. 'Ik ken hem niet eens' Wij hechten aan deze ontkenning vooralsnog weinig waarde. Henk Veldmate ontkende indertijd de interesse van de FC in Jonas Ivens om hem vervolgens een aantal dagen later te contracteren, en Hans Nijland zal André Carrillo zeker kennen, niet alleen uit scoutingrapporten van Grads Fühler en zijn vrienden, maar ook uit de geruchtenstroom van de laatste dagen. Òfwacht'n!

 

In januari 2011 meldden we in dit artikel het volgende over een uitspraak van Henk Veldmate: "Van spelers als Vojo Ubiparip had hij nog nooit gehoord."

 

Grads Fühler staat nog altijd op de loonlijst van FC Groningen, en zal Lucas Ontivero zeker kennen, en hij zal dit ook zeker hebben teruggekoppeld aan Henk Veldmate. Onze conclusie is woordelijk dezelfde als bijna drie jaar geleden: Òfwacht'n!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.