Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

107 gasten online

"Ruil in de maak: Género Zeefuik naar SC Cambuur; Erik Bakker naar FC Groningen"

Stand van zaken maandag 13 januari 2014:

Nadat SC Cambuur om uiteenlopende redenen heeft afgezien van het aantrekken van Michael de Leeuw (financieel niet haalbaar) en David Texeira (financieel niet haalbaar en wellicht niet de beoogde versterking) lijken de Friezen bij Género Zeefuik uitgekomen te zijn. Henk Albers, SC Cambuur-watcher en dagelijks dichtbij het vuur aanwezig, schrijft in De Huis Aan Huis:

 

"Erik Bakker wordt mogelijk betrokken in een ruil met FC Groningen-spits Género Zeefuik. Vanmiddag is hierover een gesprek tussen de zaakwaarnemer van Erik Bakker en de Cambuurleiding."

 

Género Zeefuik verklaart op donderdag 23 januari 2014 nogmaals: "Ik ga in Groningen voor mijn kans en ga daarom niet naar SC Cambuur"

Género Zeefuik heeft tegenover RTV Noord verklaard bij FC Groningen voor zijn kans te willen gaan, en dat hij daarom heeft afgezien van een avontuur bij SC Cambuur, dat concrete interesse aan de dag had gelegd. Zeefuik gelooft ook in zijn kans: "Anders was ik wel naar Cambuur gegaan." Op maandag 13 januari jl. schreven wij ook al dat Zeefuik had aangegeven niet naar Cambuur te willen gaan.

 

Op maandag 13 januari jl. schreven we al het volgende:

 

Erik Bakker over transfer naar FC Groningen: "Weet niet zo goed wat ik er nu over moet zeggen. Nu is er nog niet zoveel duidelijk."

Bakker zelf liet bovenstaande quote optekenen in een gespek met Alexander Drost, NDC Media-collega van Henk Albers.

 

Género Zeefuik: "Ik ga niet naar Cambuur"

Zeefuik zelf heeft laten weten dat het gerucht alweer van de baan is: "Ik ga niet."

 

"Ruil Género Zeefuik - Erik Bakker volgens FC Groningen niet meer aan de orde"

Dennis van Bergen van Voetbal International verklaart inmiddels op Twitter dat een ruil Zeefuik-Bakker volgens FC Groningen niet meer aan de orde is. Dit hoeft niet te betekenen dat Erik Bakker niet door FC groningen gecontracteerd zal worden.

 

Hans Nijland: "Wij doen deze winter niets meer, maar wellicht komende zomer - Erik Bakker staat al langer op onze lijstjes"

Algemeen directeur Hans Nijland liet ons vanavond tijdens de door het bestuur van de Business Club FC Groningen georganiseerde nieuwjaarsreceptie voor sponsorrelaties weten dat er zeker iets heeft gespeeld met betrekking tot Erik Bakker en Género Zeefuik: "Cambuur is op zoek naar een spits, en wij naar een middenvelder." Nijland gaf echter aan dat FC Groningen deze winter niets meer zal doen. Wel vertelde hij dat het zou kunnen dat er komende zomer getracht wordt Erik Bakker te contracteren, "want Bakker staat al wat langer op onze lijstjes." Of Nijland in deze het achterste van zijn tong heeft laten zien wordt later deze maand wellicht nog duidelijk.

 

Albers vervolgde eerder vandaag in bovengenoemd artikel:

 

Bakker, die om privéredenen niet mee was op het trainingskamp in Portugal en zondag tijdens de oefenpartij tegen De Graafschap op de tribune zat, is al een tijdje niet meer zeker van zijn plek op het middenveld.


Nu Cambuur er geen geheim van heeft gemaakt ,,een kerel” in het centrum te willen aantrekken is Bakkers toekomst in Leeuwarden plots een stuk onzekerder geworden.

FC Groningen volgt de ontwikkeling van Bakker al een tijdje. Erik Bakker wilde vanmorgen na afloop van de training niet reageren. Zijn zaakwaarnemer, Harold Eijkelkamp die met broer René het bureau Eijkelkamp Pro Soccer beheert, bevestigde dat de mogelijke spelerswissel in de loop van vandaag besproken wordt.


De zaakwaarnemer van Zeefuik was telefonisch niet bereikbaar. FC Groningen-woordvoerder Richard van Elsacker wilde het bericht bevestigen noch ontkennen: ,,Daar kan ik nu niets over kwijt.”


Toen Dwight Lodeweges zondag na Cambuur-De Graafschap gevraagd werd naar de reden van Bakkers tribuneplek reageerde de trainer kort: ,,Met vragen over Erik Bakker moet je bij de directie zijn.”


Directeur Gerald van den Belt ontkende vervolgens dat sprake is van een mogelijke transfer van Bakker. Waarom Lodeweges het journaille subiet naar zijn baas stuurde, werd niet helemaal duidelijk. Inmiddels is dus helder dat er wel degelijk iets speelt.

 

Wij denken dat beide overgangen, indien ze tot stand komen, op huurbasis zullen zijn, waarbij FC Groningen inzake Erik Bakker o.i. een optie tot koop zal willen bedingen.

 

Het contract van Género Zeefuik loopt tot medio 2016; dat van Erik Bakker tot medio 2015. Ook Bakker zal bij FC Groningen vermoedelijk niet onmiddellijk in de basis staan, maar komend seizoen ziet de bezetting van het middenveld er ongetwijfeld anders uit dan nu. Het contract van Maikel Kieftenbeld loopt af; FC Groningen heeft tot nu toe aangegeven alleen met Johan Kappelhof over diens aflopende verbintenis te willen spreken. Bakker nu halen, laten wennen en klaarstomen voor komend seizoen lijkt ons zeer verstandig. Met zijn dynamiek, drive en inzet lijkt hij ons een voor FC Groningen zeer welkome speler.

 

Erwin van de Looi liet afgelopen zaterdag in het Dagblad van het Noorden optekenen: "Er zou wat meer dynamiek op het middenveld moeten zijn. En wij hebben ook nog te weinig spelers die van de bal af spelen. Het merendeel wil de bal graag in de voeten hebben en gaat dan wat doen. Een type speler die de drang heeft te gaan lopen en de tegenstander op die manier uit elkaar trekt hebben wij niet."

 

Wij berichtten in een eerder stadium reeds over de belangstelling van FC Groningen voor Erik Bakker. Voor de ontwikkeling van Género Zeefuik lijkt het goed om de rest van het seizoen in de basis te kunnen staan. Bij SC Cambuur is de kans op veel speelminuten op dit moment groter dan bij FC Groningen.

 

Gerelateerde artikelen:

 

30-11-2013 "FC Groningen blijft geïnteresseerd in Erik Bakker van SC Cambuur"

12-10-2013 "FC Groningen volgt verrichtingen van Erik Bakker (SC Cambuur), Thomas Bruns (Heracles Almelo) en Luis Pedro (FC Emmen)"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.