Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Noorse centrale verdediger Fredrik Semb Berge"

Onder het mom van De koning is dood, leve de koning! gaan we ons nu alweer richten op de komende transfer window, die van juli-augustus a.s. Volgens het Noorse TA is FC Groningen geïnteresseerd in Fredrik Semb Berge. Semb Berge is een nog net 23-jarige centrale verdediger (op 6 februari a.s. verjaart hij), die speelt bij het Noorse Odd Grenland uit Skien. Hij kan op beide posities in de centrale verdediging uit de voeten, en zou niet alleen door FC Groningen, maar ook door Vitesse en clubs uit Italië, Engeland en Duitsland worden gevolgd. Zijn contract liep tot 31 december 2014, maar hij heeft zijn verbintenis gisteravond verlengd tot eind 2015.

 

Het Noorse Nettavisen noemde hem vorig jaar een 'defensief juweel' en de beste centrale verdediger van de Tippeligaen, de Noorse Eredivisie.

Hij is nu één van de best betaalde spelers van Odd, en zijn trainer, Dag-Eilev Fagermo, zegt dat Odd moet accepteren dat Semb Berge in de toekomst aan een club uit een grotere competitie wordt verkocht, "misschien al komende zomer", aldus Fagermo, die aanvult dat de centrale verdediger dat ook verdient. Om een indruk te geven van het salarisniveau in Noorwegen: volgens Varden verdient Semb Berge na het openbreken van zijn contract 900.000 à 1.000.000 Noorse kronen per jaar, omgerekend € 106.000 à  € 118.000. In deze krant wordt hij omschreven als een winnaarstype, die het haat om te verliezen. Verbaal is hij niet de meest dominante speler: hij is iemand die de 'kroppsspråket' (lichaamstaal) beheerst.

 

Semb Berge zelf zegt dat hij voldoening haalt uit het spelen voor Odd, maar dat hij zich ook verder wil ontwikkelen. Hij heeft een doel: vaker spelen voor het Noorse nationale elftal. Tot nu toe speelde hij voor Noorwegen U15, U16, U18 en U21, en hij speelde één A-interland. Op 8 januari 2013 maakte hij zijn debuut voor het Noorse elftal. Het betrof de met 1-0 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Zuid-Afrika. 

 

Fredrik Semb Berge speelde in de jeugdopleiding van Storms Ballklubb en Odd, waarna hij bij laatstgenoemde club in 2008 in profcontract tekende.

 

We zijn benieuwd of FC Groningen de komende maanden vaker met Semb Berge in verband wordt gebracht. FC Groningen zal anticiperen op een mogelijk vertrek van Eric Botteghin en Johan Kappelhof. Voor Botteghin is interesse, als we Hans Nijland mogen geloven, en Kappelhof is met FC Groningen in gesprek over een nieuw contract. De vereiste handtekeningen zijn echter nog niet gezet.

 

Fredrik Semb Berge, gisteren bij de ondertekening van een nieuw contract

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.