Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

467 gasten online

"David Texeira wil naar club uit Amerikaanse Major League Soccer"

Op de roerige 31e januari jl., de slotdag van de transfer window, schreven we over het afketsen van de overgang (op huurbasis) van David Texeira naar Roda JC, en ook over de interesse van een niet met name genoemde Amerikaanse club in de in Groningen uitgerangeerde aanvaller.

 

Vandaag kunnen we in het Dagblad van het Noorden lezen dat David Texeira zijn zinnen daadwerkelijk heeft gezet op een vertrek naar de MLS, de Amerikaanse Major League Soccer, waarvoor de transfer window niet geldt.

 

UPDATE donderdag 6 februari 2014:

"Hans Nijland heeft niets meer vernomen van Amerikaanse club inzake David Texeira"

RTV Noord heeft met Hans Nijland gesproken. De algemeen directeur van FC Groningen heeft gezegd dat de FC niets meer van de Amerikaanse club heeft vernomen, en dat er verder ook niets concreets speelt rond de Uruguayaanse spits.

Op maandag 3 februari jl. schreven we al het volgende:

 

Om die reden heeft de Uruguayaan afgezien van een vertrek naar Roda JC. Hans Nijland: "Wij waren met Roda zeker tot een akkoord gekomen." Volgens Nijland hebben de zaakwaarnemers van Texeira contact gelegd met een club uit de MLS. "Ik weet niet welke club, maar dat maakt me ook niks uit", aldus de algemeen directeur, die aanvult: "Die MLS-club zou hem definitief willen overnemen, en dat hebben wij ook het liefst." 

 

FC Groningen zit met David Texeira in zijn maag. Niet uit de EU afkomstige spelers moeten tijdens hun contractduur minimaal drie maal ca. € 450.000 hebben verdiend. Aan de Uruguayaan werd de eerste drie jaar minder uitgekeerd, waardoor hij recht heeft op een nabetaling van ca. € 500.000 als FC Groningen de optie niet licht. Doet de Trots van het Noorden dit wel, dan ligt hij nog eens twee jaar vast in Groningen. Als hij zijn contract uitdient moet hij aan het einde van het vijfde contractjaar minimaal drie maal € 450.000 hebben ontvangen. Kortom - zijn jaarsalaris zal in dat geval in de volgende twee seizoenen meer dan € 450.000 moeten bedragen. Het moge duidelijk zijn dat de FC er alles aan gelegen is om Texeira in deze transfer window van de hand te doen.

 

De nieuwe competitie in de MLS begint in maart, en bestaat uit twee divisies: de Eastern Conference en de Western Conference. In totaal 19 clubs uit de Verenigde Staten en Canada strijden om het kampioenschap. Zoals gezegd is de MLS niet gebonden aan de transfer window, zodat een transfer de komende tijd alsnog gerealiseerd kan worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.