Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

"David Texeira in concrete belangstelling van FC Dallas (Major League Soccer, USA)"

Langzaam maar zeker beginnen we het de moeite waard te vinden om een stukje over de opborrelende geruchtenstroom rond David Texeira te schrijven. Het Amerikaanse FC Dallas, uitkomend in de Major League Soccer, zou de spits willen inlijven. Fernando Clavijo, Technical Director van de in 1995 opgerichte club en net als Texeira een Uruguayaan, was eergisteren in een Amsterdams hotel, zo meldde Clavijo zelf op Facebook.

 

Dit past bij de eerdere geluiden die we inzake de interesse van Dallas in Texeira hebben opgevangen, en bij het feit dat FC Dallas op zoek is naar een spits.

 

David Texeira laat desgevraagd weten dat een overgang 'mogelijk is', en dat hij hoopt dat de deal tot stand komt.

 

RTV Noord: "Amerikaanse club heeft zich opnieuw voor David Texeira gemeld; Hans Nijland: 'Er is beweging' "

We zaten goed met bovenstaand bericht. RTV Noord schrijft: "Een Amerikaanse profclub heeft zich opnieuw gemeld voor de aanvaller. In januari meldde zich een onbekende Amerikaanse profclub bij FC Groningen om David Texeira per direct over te nemen. Begin februari liet algemeen directeur Hans Nijland weten dat Groningen niets meer van deze club heeft gehoord. Na een paar weken van stilte is daar onlangs weer verandering in gekomen. Nijland laat dinsdagavond weten dat er weer beweging is in een eventueel vroegtijdig vertrek van Texeira uit Groningen."

 

UPDATE: FC Dallas neemt Colombiaanse aanvaller op huurbasis over van Dinamo Kiev - zien Amerikanen af van David Texeira?

FC Dallas heeft op donderdagavond 20 februari 2014 bekend gemaakt dat het Andrés Escobar, een 22-jarige Colombiaanse aanvaller van Dinamo Kiev, op huurbasis heeft aangetrokken. Dit hebben NBC Sports en Dan Hunt, Vice President van de Hunt Sports Group, eigenaar van o.a. FC Dallas, gemeld. Onduidelijk is of dit betekent dat de Amerikaanse club afziet van het aantrekken van David Texeira. (Andrés Escobar moet niet worden verward met zijn gelijknamige landgenoot, die in 1994 in zijn thuisland werd doodgeschoten, enkele dagen nadat hij tijdens het WK van dat jaar een eigen doelpunt had gescoord.)

 

Gisteren contracteerde FC Dallas ook al Hendry Thomas, een uit Honduras afkomstige middenvelder van Colorado.

Op dinsdag 18 februariu jl. schreven we al het volgende:

 

De berichtgeving is inmiddels opgepikt door o.a  FootballToday en Big D Soccer.

 

Wordt wellicht snel vervolgd!

 

Gerelateerd artikel:

 

03-02-2014 "David Texeira wil naar club uit Amerikaanse Major League Soccer"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.