Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

"FC Groningen volgt Gregor Breinburg van De Graafschap intensief"

Vandaag kunnen we in de papieren editie van Voetbal International lezen dat FC Groningen en Roda JC Gregor Breinburg van de De Graafschap al een aantal keren intensief hebben bekeken. Breinburg, een 22-jarige middenvelder die zowel centraal als aan de linkerkant kan spelen, heeft een aflopend contract en wenst zijn verbintenis bij de (citaat Freek Jansen van VI) 'slangenkuil vol list en bedrog' niet te verlengen. De 1,75m lange Breinburg kan derhalve gratis worden opgehaald in Doetinchem, al is het begrip 'gratis' slechts relatief, als we het niet onaanzienlijke tekengeld dat tegenwoordig gangbaar is in beschouwing nemen.

Gregor Breinburg werd op 16 september 1991 in Arnhem geboren en belandde via de jeugd van het inmiddels failliet verklaarde Vitesse 1892 uit Arnhem in 2010 bij De Graafschap. Aan het einde van het vorige seizoen won hij de door de SV Superboeren De Graafschap georganiseerde jaarlijkse verkiezing 'Populairste Superboer'. Verreweg de meeste stemmen gingen naar hem; hij liet toenmalige topscorer Anco Jansen en de dat seizoen debuterende Piotr Parzyszek achter zich. Jansen vertrok vorige maand naar Roda JC, terwijl Parzyszek zijn heil zocht bij Charlton Athletic.

 

De Graafschap omschrijft hem op de clubsite als volgt: "Breinburg is een onvermoeibare middenvelder, die altijd alles voor zijn ploeg geeft." Hij stond dit seizoen in 25 van de 27 door De Graafschap gespeelde wedstrijden in de basis.

 

Een paar bewegende beelden van hem uit 2012:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.