Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Martijn van der Laan"

Stand van zaken donderdag 17 april 2014:

Op zowel het Cambuur Forum als het FCG Forum wordt momenteel gespeculeerd over de vermeende interesse van FC Groningen in Martijn van der Laan, centrale verdediger van SC Cambuur. Aangezien wij dit gerucht enkele weken ook al langs het trainingsveld van FC Groningen hadden gehoord, vinden we het bericht nu het vermelden waard, zeker nu we ook van een andere bron vernomen hebben dat Martijn van der Laan op een lijstje van de Trots van het Noorden prijkt.

 

SC Cambuur laat Martijn van der Laan niet zomaar naar FC Groningen gaan

Op woensdag 23 april 2014 komt Cambuur-trainer Henk de Jong in de papieren versie van Voetbal International aan het woord over de interesse van FC Groningen in Martijn van der Laan, die ook door VI wordt bevestigd. Volgens het blad is Van der Laan een serieuze optie om de defensie van FC Groningen komend seizoen te versterken, en dit zal zeker niet anders zijn mocht de knieblessure die Nick Bakker gisteren opliep ernstig blijken te zijn. Trainer Henk de Jong: "Martijn is een steunpilaar in ons elftal. Als het aan mij ligt, wordt zijn contract opengebroken en speelt hij nog jaren met Cambuur in de Eredivisie. Een voetballende verdediger én een publiekslieveling. Daar zijn er maar weinig van."

 

VI schrijft dat Gerald van den Belt, algemeen directeur van Cambuur, eerder al liet weten dat Cambuur komende zomer in principe geen spelers hoeft te verkopen. 'Bij een vertrek van Van der Laan zullen de Groningers dan ook aardig moeten betalen', aldus VI.

 

Martijn van der Laan heeft in Leeuwarden nog een contract tot medio 2015. Ook bij Cambuur zal het bekend zijn dat het niet bevorderlijk is voor de onderhandelingspositie om op voorhand aan te geven dat een speler, voor wie belangstelling, is voor een appel en een ei mag vertrekken. We zullen zien wat de komende transfer window brengt!

Op donderdag 17 april jl. schreven we al het volgende:

 

Martijn van der Laan, wiens contract in Leeuwarden tot medio 2015 doorloopt, manifesteert zich bij Cambuur als centrale verdediger, maar op die positie lijkt FC Groningen komend seizoen geen vacature te hebben. Normaal gesproken staan Eric Botteghin, Johan Kappelhof, William Ekong en Nick Bakker komende jaargang in Groningen onder contract. We denken dan ook niet dat FC Groningen hem voor de positie centraal achterin op het oog heeft.

 

Van der Laan kan echter ook als linksback uit de voeten. FC Groningen en Lorenzo Burnet zijn met elkaar over verlenging van het aflopende contract van de Amsterdammer in gesprek; we denken dat Van der Laan als optie wordt gezien mocht FC Groningen er met Burnet niet uitkomen.

 

Martijn van der Laan is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, en droeg als speler van Jong FC Groningen, dat in het betreffende seizoen 2007-2008 getraind werd door Erwin van de Looi, twee maal als invaller het shirt van het eerste elftal, en wel op 23 januari 2008 (thuis tegen N.E.C., 5-1 winst) en op 20 april 2008 (uit tegen FC Utrecht, 1-0 nederlaag). 

 

Kennelijk was zijn favoriete positie in de jeugdopleiding van FC Groningen nog niet eenduidig bepaald, want in de presentatiegidsen van de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005, toen hij uitkwam voor FC Groningen B1 en A1, staat hij tussen de aanvallers genoemd, switchte toen naar de verdedigers en in zijn slotjaar in Groningen, het seizoen 2007-2008, werd hij bij de middenvelders gerangschikt.

 

Van der Laan vertrok uit Groningen en streek in Veendam neer. De Veenkolonialen verhuurden hem in het seizoen 2010-2011 aan SC Cambuur, dat hem vervolgens definitief inlijfde. Dit seizoen is hij vaste waarde in Leeuwarden, waar hij centraal achterin sterk speelt.

 

Martijn van der Laan, in Groningen

iets ruimer in het haar zittend

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.