Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

"Mogelijke terugkeer Stefano Magnasco naar vorige club, Universidad Católica"

Volgens diverse Chileense media (Radio Delacato, Puranoticia) keert Stefano Magnasco komende zomer mogelijk terug naar de club die hij medio 2012 verruilde voor FC Groningen: Universidad Católica uit zijn geboorteland. Luis Alberto Larraín Arroyo is sinds 16 april jl. de nieuwe president van Cruzados SADP, de geldschieter van Universidad Católica, en hij zou $ 4 miljoen in de Chileense club willen steken om de eerste selectie te versterken.

Stefano Magnasco werd op 14 juni 2012 door FC Groningen gepresenteerd, samen met Marco Bizot. De Trots van het Noorden betaalde exact € 478.696,75 ($ 600.000) aan Universidad Católica waarvoor hij vanaf zijn tiende uitkwam en waar hij nog een doorlopende verbintenis tot 2015 had. Hij tekende bij de Trots van het Noorden een contract voor de duur van drie jaar (dus tot medio 2015) met een door FC Groningen te lichten optie voor een vierde contractjaar. De Chileen bezit tevens een Italiaans paspoort.

 

Jurrie Koolhof was bij de presentatie van Magnasco lyrisch over de Chileen, die hij omschreef als een geboren rechtsback met drie 'fantastische eigenschappen': temperament, voetballend vermogen en omschakeling. In balbezit kiest hij graag snel de zijlijn en stoomt op; bij balverlies van FC Groningen weet hij heel goed of hij terug moet of druk moet zetten naar voren. Hij heeft hierbij maar weinig coaching nodig, aldus Koolhof.

 

Achteraf bezien bleek dit een iets te rooskleurige inschatting. Hans Hateboer heeft hem inmiddels overvleugeld en heeft aangetoond minstens zo goed te kunnen verdedigen en ook minstens zo goed te kunnen opkomen langs de zijlijn. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Stefano Magnasco, die in Groningen maar weinig progressie heeft weten te boeken, komend seizoen zal terugkeren in de basis. Voor een bankzitter is hij echter veel te prijzig. Voor alle partijen lijkt een vertrek van Stefano Magnasco bij FC Groningen, en wat ons betreft van Grads Fühler als in Zuid-Amerika actieve scout voor FC Groningen, de beste oplossing.

 

Stefano Magnasco en Marco Bizot tijdens hun presentatie op 14 juni 2012

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek