Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

"FC Groningen sprak met Jordy Buijs over contract"

Stand van zaken zondag 11 mei 2014:

Volgens Tjerkstra Media hebben drie clubs met Jordy Buijs, middenvelder/verdediger van NAC Breda, gesproken over een contract, te weten ADO Den Haag, sc Heerenveen en FC Groningen. Buijs, geboren op 28 december 1988 en dus 25 jaar oud, heeft in Breda een aflopend contract. NAC zou hem een driejarige aanbieding voor een nieuwe verbintenis hebben verstrekt; Buijs zou hierover binnen twee weken moeten beslissen.

 

Jordy Buijs kan als controlerende middenvelder uit de voeten, maar wordt veelvuldig als centrale verdediger opgesteld.

 

UPDATE woensdag 14 mei 2014:

"FC Groningen en Jordy Buijs voerden vanmiddag kennismakingsgesprek"

RTV Noord meldt vandaag dat FC Groningen en Jordy Buijs vanmiddag een gesprek met elkaar hebben gevoerd. De omroep schrijft:

 

'We zijn net op de terugweg vanuit Groningen. We hebben een kop thee gedronken en kennis met elkaar gemaakt', laat Buijs vanuit de auto weten. Over de inhoud van het gesprek wil de 25-jarige Ridderkerker niets kwijt. Ook wil hij niet zeggen of er een vervolggesprek gepland staat. Wel laat hij weten dat hij FC Groningen een mooie club vindt.

 

Technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen wil niet bevestigen dat Jordy Buijs een gesprek heeft gehad. 'Ik ga zoals altijd niet op namen in, dus nu ook niet', aldus Veldmate.

 

Jordy Buijs: "Ik ben een gevoelsmens. Geld geeft niet de doorslag"

Jordy Buijs kan bij FC Groningen wellicht meer verdienen dan bij NAC Breda, maar tegenover Voetbal International zegt hij: "Ik ben een gevoelsmens. Geld geeft niet de doorslag." VI sprak met Buijs nadat hij vandaag in de Euroborg een oriënterend gesprek had gehad. Ook met NAC is hij nog in gesprek. Het artikel in VI kopt dan ook: "NAC en Groningen strijden om handtekening Buijs"

Op zondag 11 mei jl. schreven we al het volgende:

 

Hij werd door de bezoekers van NAC-fansite B-Side Rats op 9 mei jl. tot Verdediger van het Jaar gekozen. Hij kreeg 52% van de stemmen. Jordy Buijs speelde dit seizoen 32 van de 34 competitiewedstrijden van NAC, en scoorde daarin vijf doelpunten. Hij was bovendien verantwoordelijk voor zes assists.

 

Hij speelde in de jeugdopleiding van SV Slikkerveer en Feyenoord, en tekende in 2007 bij laatstgenoemde club een profcontract. Via De Graafschap belandde hij medio 2011 bij NAC Breda. 

 

Of FC Groningen Jordy Buijs primair voor de verdediging op het oog heeft, wellicht als vervanger van Eric Botteghin mocht deze FC Groningen na één seizoen alweer verlaten (hetgeen een enorme aderlating zou zijn), dan wel voor het middenveld is ons niet bekend.

 

EERDERE UPDATE woensdag 14 mei 2014:

"FC Groningen wil Jordy Buijs als (verdedigende) middenvelder; binnenkort gesprek"

Vandaag meldt BN De Stem dat ADO Den Haag, sc Heerenveen en FC Groningen daadwerkelijk concreet in Jordy Buijs geïnteresseerd zijn. Buijs heeft deze week een gesprek met Heerenveen, en gaat ook nog met ADO en FC Groningen praten, aldus de site, die schrijft dat FC Groningen en ADO Buijs als (verdedigende) middenvelder zien, terwijl Heerenveen hem voor de positie van centrale verdediger wil aantrekken. Mocht dit kloppen, dan anticipeert FC Groningen hiermee wellicht op een vertrek van Maikel Kieftenbeld.

 

Het ligt niet voor de hand dat Buijs bijtekent in Breda, zo is BN De Stem van mening: "Twee van de drie clubs die belangstelling hebben in Buijs spelen om de Europese plaatsen en zijn sportief een stap voorwaarts. Daarnaast ligt het salaris bij alle geïnteresseerden een stukje hoger dan NAC hem kan bieden."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.